Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisi ve dönemin Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt’la ilgili, 27 Nisan e-muhtırası ve

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisi ve dönemin Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt’la ilgili, 27 Nisan e-muhtırası ve Dolmabahçe görüşmesine ilişkin savcıları göreve çağıran CHP’ye yüklendi. Erdoğan, “Açıklamak zorunda değilim. Konuşulanlar mezara gider” dedi. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na “Sen de kaset skandalını cevapla” dedi.
Referandum mitingi için Isparta’da bulunan Erdoğan, muhalefete yüklendi. Anayasa değişikliğine CHP, MHP ve BDP’nin karşı olduğunu söyleyen Erdoğan, “Ben, 22 Temmuz’da diyordum ki, ‘Bunlar ruh ikizi.’ Şimdi ne oldu, ruh üçüzü oldular” dedi.
YARSAV’A ELEŞTİRİ
Yargıçlar Savcılar Birliği’ne (YARSAV) yönelik eleştirilerini de sürdüren Erdoğan, CHP, MHP ve BDP’nin yanına YARSAV’ı “destek kuvveti” olarak aldığını belirterek şöyle konuştu: “Yargı kurumunun içerisinde vakıf, dernek kurulması anlaşılır bir şey mi? Bağımsız olması gereken, tarafsız olması gereken bir yargı camiasının içerisinde bunların olmasının demokratik parlamenter sistem içerisinde yeri olabilir mi?”
DOLMABAHÇE GÖRÜŞMESİ
Erdoğan, hitab ettiği kitleye “O fitne odaklarının heveslerini kursaklarında bırakacak mıyız?” diye seslenerek, referanduma ‘evet’ çağrısı’ yaptı.
“27 Nisan bildirisiyle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarmış” diyen Erdoğan, şunları kaydetti: “Ben Başbakan olarak, bütün genelkurmay başkanlarıyla başbaşa görüşürüm, bunun da kimseye hesabını vermem. Baş başa yaptığım görüşmeler de benimle mezara gider. Açıklamaya mecbur değilim. Ve Genelkurmay Başkanı da açıklamak zorunda değil. Zaten eğer birisi açıklarsa, herhalde diğeri de gerekirse o da açıklar. Ama böyle bir şey devlet terbiyesine sığmaz.”
‘KASETTEN KİM KAZANÇLI ÇIKTI?’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Baykal’ın istifasına neden olan kasetin  Kılıçdaroğlu’na yaradığını söyleyip “O zaman bu kasetin mimarı kim? Görüyorsunuz değil mi kimin ekmeğine yağ sürülüyor” dedi. Kılıçdaroğlu’nun düz mantığı sevdiğini söyleyen Erdoğan şunları kaydetti: “Ne diyor: ‘27 Nisan bildirisinden sonra AK Parti’nin oyları arttı. Öyleyse AK Parti 27 Nisancılarla işbirliği yaptı’. Düz mantık dedim ya, işte bu sonuca varıyor. Peki ben de o zaman şunu söylüyorum. Bir düz mantık ta benden. CHP’de kirli bir senaryo devreye sokuldu, bir kaset skandalı ortaya çıktı. Kaset olayından kim kazanç sağladı? O zaman bu kasetin mimarı kim? Görüyorsunuz değil mi? Ne tür fırıldaklar dönüyor. Kaset olayı kimin  ekmeğine yağ sürdü? Kaset skandalından sonra kim Genel Başkan oldu? Eee, öyleyse? Kim kiminle işbirliği yaptı da bu sonuç ortaya çıktı? Cevabını ben vermiyorum, cevabını CHP’nin genel başkanı versin.”