Donald Trump, Adele’den veto yedi

Ünlü İngiliz şarkıcı Adele, ABD Başkan aday adaylarından Donald Trump'ın seçim kampanyasında şarkılarının kullanılmasına izin vermedi.

Göçmen ve İslam karşıtı söylemleriyle uluslararası kamuoyunda tepki çeken Cumhuriyetçi Parti aday adayı milyarder iş adamı Trump, yapmış olduğu seçim kampanyasında Adele’in gözde şarkılarından Rolling in the Deep ve Skyfall’u kullanıyordu. BBC Türkçe’in haberine göre, bu durumun Adele’in bazı hayranlarının tepkisini çekmesi üzerine, Adele’in sözcüsünden konuyla ilgili açıklama geldi. Açıklamada “Adele, şarkılarının herhangi bir siyasi kampanyada kullanılmasına izin vermemiştir” denildi. 2011 yılında İngiltere’nin Muhafazakâr Partili Başbakanı David Cameron için de “mankafa” ifadesini kullanan Adale, kendisini “tamamen İşçi Partili” olarak niteliyor.


Neil Young ve Aerosmith grubunun solisti rock müzik sanatçısı Steven Tyler da Trump’a kendi şarkılarını kullanmayı bırakmasını söylemişti. Amerikalı rock müzik grubu R.E.M.’in solisti Michael Stipe da “It’s the End of the World a We Know It” şarkılarının Trump’ın bir mitinginde kullanılmasına sert tepki göstermiş, Trump’a “Şarkılarımızı ya da sesimi ‘moronca’ ve zırvalarla dolu kampanyanda kullanma” demişti.(CİHAN)