Evli olduğu Döndü Şengül’ü katleden Şükrü Şengül, 8 yaşındaki kızını istismar etmesine ilişkin davadan 30 yıl hapis cezası aldı. Döndü'yü öldürmesine ilişkin yargılandığı dava ise devam ediyor

Döndü'nün katili, cinsel istismar davasında 30 yıl hapis cezası aldı

8 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunan, gözaltına alınıp serbest bırakılmasından sonra eşini öldüren Şükrü Şengül'e 30 yıl hapis cezası verildi. Cezada indirim uygulanmadı.

Şükrü Şengül'ün “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlamasıyla tutuksuz olarak yargılandığı davada bugün karar çıktı. Şükrü Şengül'ün, Döndü Şengül'ü öldürmekten yargılandığı dava ise devam ediyor.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, sanık baba suçu inkar etti.

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği adına davayı takip eden Av. Neslihan Ceylan ise suçun sübut bulduğunu belirtti. Sanığın hiçbir pişmanlık belirtisi göstermediğini ifade ederek, Döndü Şengül'ü de öldürdüğünün hesaba katılmasını isteyen Av. Ceylan, sanığın indirim uygulanmaksızın cezalandırılmasını ve hükümle birlikte tutuklanmasını talep etti.

ADLİ TIP ‘YALAN SÖYLEMİYOR’ DEMİŞTİ

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nce verilen raporda, çocuğun yalan söylemediği, beyanlarının tutarlı olduğu ve bu durumun çocukta travmaya yol açtığı belirtilmişti.

Mahkeme heyeti, söz konusu raporu da dikkate alarak, sanık babaya indirimsiz 30 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, ayrıca Şükrü Şengül'ün tutuklanmasına ve velayet hakkının 20 yıl süreyle kısıtlanmasına karar verdi.

Şükrü Şengül'ün cinayet suçlamasıyla yargılandığı dava da devam ediyor. Bir sonraki duruşma 24 Aralık’ta Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

NE OLMUŞTU?

dondu-nun-katili-cinsel-istismar-davasinda-30-yil-hapis-cezasi-aldi-662881-1.

2008 yılında Şükrü Şengül ile evlenen Döndü Şengül, evliliklerinin ikinci gününde şiddet görmeye başladı. Eşinin ölüm tehditleri nedeniyle uzun süre ayrılamayan Döndü Şengül, 2017 yılında boşanma davası açıp annesinin evine yerleşti. Ancak hamile olduğunu öğrenince davayı geri çekti ve evine döndü. Eve döndükten sonra da şiddet görmeye devam ederken, Şükrü Şengül'ün 8 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunduğunu fark etti.

Döndü Şengül, 3 Ocak 2018 tarihinde Şükrü Şengül hakkında şikâyette bulundu ve yeniden evi terk edip boşanma davası açtı. Bir gün gözaltında kaldıktan sonra serbest bırakılan Şükrü Şengül, 18 Şubat’ta 5 aylık hamile olan Döndü Şengül'ü silahla vurarak öldürdü.