Daha önce dondurulmuş gıdada izleri bulunan koronavirüsün, bu kez paketlerin üzerinde canlı kaldığı tespit edildi.

Dondurulmuş gıda paketlerinde ilk kez canlı koronavirüs keşfedildi

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında Worldometers’ın verilerine göre dünya genelindeki vaka sayısı 40 milyonu, can kaybı da 1.1 milyonu aştı.

Hastalığın ilk kez ortaya çıktığı Çin’de ise dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), dondurulmuş gıda paketlerinde ilk kez canlı koronavirüs keşfettiklerini açıkladı.

Sözcü'nün aktardığına göre, Çin'in Qingdao kentinde 55 gün sonra yeni vaka kümeleri oluşmaya başladı. Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin yaptığı araştırma sonucunda, bir donmuş gıda paketinde canlı koronavirüs tespit edildi.

Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, bu zamana kadar gıda paketlerinden alınan 2 milyondan fazla örnekte 22'sinin pozitif çıktığını açıkladı.

DONDURULMUŞ GIDA PAKETLERİNİN BİR ROLÜ OLUP OLMADIĞI HENÜZ BİLİNMİYOR

Qingdoa'daki vakalarda donmuş gıda paketlerinin bir rolü olup olmadığı henüz bilinmiyor. Qingdao şehrinde 55 gün hiç vaka görülmedikten sonra virüsün yeniden kendini göstermesi üzerine başlatılan araştırmada, Qingdao Hastanesi’ndeki hastalar mercek altına alındı.

Yetkililer, paketten bulaş riskinin düşük olduğunu söylüyor. Daha önce donmuş gıdaların ambalajlarında koronavirüs örnekleri bulunmuş olsa da hiç canlı virüs tespit edilmemişti.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ İHTİMAL ÇOK DÜŞÜK DEMİŞTİ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından yapılan açıklamalarda ise Covid-19’un gıdadan veya gıda ambalajlarından insana geçmesinin çok düşük bir ihtimal olduğu belirtilmişti.