Dört bir yanda işçiler hakları için direnişte. Polimer Eaton, Düzce Cam, Ataşehir Belediyesi, Cargill ve Soma maden işçilerinin eylemleri sürüyor

Dört bir tarafta direniş sürüyor

İşten çıkartılan, tazminatlarını alamayan, hak gasplarına uğrayan binlerce işçi dört bir tarafta direnişte. Polimer Eaton, Düzce Cam, Ataşehir Belediyesi ve Cargill işçileri direnişe geçenlerden sadece bazıları.

>> Tekirdağ Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Amerikan menşeili Polimer Eaton Fabrikası’nda ‘daralma’ gerekçesiyle toplu işten çıkarılan 245 işçi haftalardır eylemde. İşçilerin direnişi bugün 24’üncü gününe girerken, işçiler haklarını almakta kararlı.

>> Düzce Cam Fabrikası’nda Kristal- İş Sendikası’nda örgütlenen işçiler, 2015’ten bu yana sendikal yetkiyi almak için mücadele veriyor. 4 yıllık mücadele sürecinde 80 işçi işten çıkarılırken, Yargıtay kararıyla yetkiyi almaya hak kazanan sendika, işverenin toplu sözleşmeye yanaşmaması üzerine grev kararı aldı. İşçilerin direnişi bugün 86’ıncı gününde.

>> İstanbul Ataşehir Belediyesi’nde DİSK/Genel-İş Sendikası üyeleri Melike Şahin ve Alişan İpşiroğlu’nun 4 Ekim’de işten çıkarılması üzerine başlattıkları eylem 11 gündür devam ediyor. İşçilerin belediye binasına girişleri önceki gün yasaklandı.

>> Manisa Soma’da 301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği katliamdan sonra 3 bin 500 maden işçisi işlerinden çıkarıldı. Tazminat ve emeklilik haklarını alamayan Soma Holding ve Uyar Madencilik işçilerinin Ankara’ya yapmak istediği yürüyüş jandarma tarafından engellendi. Jandarma engelini aşmak isteyen işçilerin eylemi 14’üncü gününü tamamladı.

>> Sendikalı oldukları için işten çıkartılan Cargill işçilerinin direnişi de sürüyor. İşlerine dönmek için 548 gündür mücadele eden işçiler önceki gün de Cargill’in de sponsorları arasında olduğu “Açlığa Son Verilmiş Bir Dünya” sloganıyla toplanan Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nin yapılacağı Quisar Fairmont Otel önünde eylem yaptı. Cargill’in Bursa’daki fabrikasında işten çıkarılan işçiler Cargill’in İstanbul’daki merkezinin önünde de sık sık eylemler düzenliyor.