Beko Basketbol Liginde dört hafta sonunda oynanan m

Beko Basketbol Liginde dört hafta sonunda oynanan maçlar sonunda Türk Telekom ve Fenerbahçe Ülker zirvedeki yerlerini koruyorlar. Daha önce yazdığım yazılarda Türk Telekom'u çok fazla beğendiğimi ve bu sezon çok güçlü bir kadro ile ligin zirvesinde yer alacağını belirtmiştim. Şu ana kadar oynanan maçlar beni fazlası ile haklı çıkarttı. Telekom özellikle son hafta oynadığı maçta Galatasaray Cafe Crown'u farklı bir şekilde yenerek ne kadar iyi bir takım olduğunu kanıtladı. Türk Telekom bu hafta sonu sahasında Efes Pilsen ile oynayacağı maçı da kazanırsa artık zirvede yalnız başına kalır gibime geliyor. Geçen hafta Beşiktaş'a yenilen ve sakatların çok fazla olduğu bir Efes Pilsen Türk Telekom karşısında çok zorlanacak ve bana göre ikinci yenilgisini alacaktır. Avrupa'dan da yorgun dönecek Efes Pilsen'in çok formda olan rakibi karşısında Ankara'da maçı kazanmasının çok zor olacağına inanıyorum.

Ligin yenilgisiz bir başka takımı Fenerbahçe Ülker ise bana göre lige ve Avrupa'ya hâlâ hazır değil. Fenerbahçe bu hafta Darüşşafa-ka'yı yenmesine rağmen pek göz doldurmadı. Takımın tamamına yakını değiştiği için hala bir kaynaşma olmamış ve bazı taşlar yerine oturmamış gibi duruyor.

Aydın Örs bir an önce takımda uyumu sağlamalı ve yıldızların takıma katkısını en üst düzeye çıkartmalıdır. Aksi taktirde Avrupa liginde alınan 2 yenilgiyi Beko Basketbol Ligindeki yenilgilerde takip edebilir.

Haftanın en büyük sürprizini sahasında Efes Pilsen'i yenen Beşiktaş Cola Turka yaptı. Sezon başından beri kadrosunun yetersiz olduğu konusunda eleştirilen Siyah Beyazlılar Murat Didin'in yönetiminde büyük bir başarıya imza attılar. Kurt hoca elindeki kadroyu en iyi şekilde kullanarak ve onları maça motive ederek başarıyı yakalamasını biliyor. Bu takıma bir iki takviye daha yapıldığı taktirde ilerleyen haftalarda daha başarılı olacağına inanıyorum.

NBA patentli oyuncusu Fitch'den yoksun olarak gittiği Ankara deplasmanından ummadığı bir yenilgi alan Galatasaray'da yeni kurulmuş bir takım olmanın sıkıntılarını yaşıyor. Takımda uyum sorunu hâlâ devam ediyor. Buna bağlı olarak çok inişli çıkışlı grafikler çizebiliyorlar. Ama ben bu takımın haftalar ilerledikçe çok daha iyi olacağına inanıyorum.

İlk 6 sıra içerisinde yer alan Banvit bu sezon başarılı olabilecek takımların arasında yer alıyor. Zaten bu sezon ilk 6 sıra bu takımlar arasında paylaşılacak gibi gözüküyor. Bunların arasına girebilecek kalitede bir takım yok. Ligde şu ana kadar hayal kırıklığı yaratan iki takım ise hiç galibiyeti bulunmayan Tofaş ve Mersin Belediyesi. Bu iki takımda yaptıkları yatırıma karşılık aldıkları sonuçlarla çok başarısız bir grafik çiziyorlar. Diğer takımlar ise orta sıralar için şimdilik mücadelelerini sürdürüyorlar.

İlk dört hafta sonunda maalesef ilk 6 takım ve diğerleri arasında kadro ve sonuçlar olarak büyük farklar olduğunu görüyorum. Umarım takımlar oturdukçe ve yeni takviyeler yapıldıkça takımlar birbirine güç olarak daha yakın hale gelirler. Aksi taktirde ligin pek fazla tadı tuzu kalmayacak.