Sevgili basketbolseverler TBL’nde basketbola verilen uzun ara, bu hafta sonu yapılacak Türkiye Kupası maçları ile sona erecek ve büyük maratonun startı verilmiş olacak. Yeni sezonun basketbolumuz içerisinde yer alan herkese

 Sevgili basketbolseverler TBL’nde basketbola verilen uzun ara, bu hafta sonu yapılacak Türkiye Kupası maçları ile sona erecek ve büyük maratonun startı verilmiş olacak. Yeni sezonun basketbolumuz içerisinde yer alan herkese hayırlı olmasını dilerim.

 16 takımın katılacağı Erkekler Türkiye Kupası' nın 1. tur maçları 7-9 Ekim tarihleri arasında 4 ayrı şehirde ve grupta oynanacak. Maçlar Edirne, Denizli, Tokat ve Şanlıurfa’da yapılacak. Tek devreli lig usulü oynanacak olan müsabakalarda, gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar Erkekler Türkiye Kupası'nda 2.tura yükselmiş olacaklar. 'Final 8' adı altında yapılacak olan Erkekler Türkiye Kupası Finalleri ise 17-19 Şubat tarihlerinde Adana'da oynanacak. Bu şehirlerimizde yaşayan basketbolseverlere şimdiden maçları salonlarda izlemek için yerlerini ayırtmalarını öneriyorum. Basketbol liginde takımları olmayan bu şehirler için TBL takımlarını seyredebilmeleri için büyük bir fırsat yaratılmış oluyor. Üstelik bu sezon takımların çoğu kadrolarını kaliteli yerli ve yabancı oyuncularla güçlendirdiler. Bu yazıda hazırlık maçlarından tanıma fırsatı bulduğum takımları ve gruplardaki şanslarını değerlendirmeye çalışacağım.

 Edirne Mimar Sinan Spor Salonu'nda oynanacak olan A Grubu'nda Efes Pilsen, İTÜ, Karşıyaka, Galatasaray yer alıyor. Bu grupta ilk iki için en şanslı iki takım Efes Pilsen ve sezona güçlü bir kadroyla girecek olan Galatasaray olacak. Sezona biraz sıkıntılı hazırlanan Karşıyaka ise bu ikilinin arasına girebilmek için mücadele edecek. Bu sezon beklediği sponsorluk gelirlerine kavuşamayan İTÜ’nin şansı ise hiç yok.

 Denizli Gümüşler Spor Salonu'nda oynanacak olan B Grubu'nda Fenerbahçe, Erdemirspor, Türk Telekomspor, Beykoz mücadele edecek. Bu grup en kolay gruplardan biri olarak göze çarpıyor. Fenerbahçe ve Türk Telekom bu gruptan çok rahat çıkarlar. Geçen seneki gücünden uzak Penvis Pasco, Mark Dickel ve Fırat Aydemir gibi oyuncularını kaybeden Erdemir ve lige son anda dahil olan Beykoz’un bana göre işleri çok zor.

 Şanlıurfa Atatürk Spor Salonu'nda oynanacak olan C Grubu'nda Beşiktaş, Darüşşafaka, Büyük Kolej, Tuborg Pilsener kıyasıya bir yarışın içinde olacaklar. Urfa grubu en zorlu grup olarak göze çarpıyor. Bu grupta 4 takımın da ilk iki için şansı bulunuyor. Beşiktaş bu sezon kurduğu güçlü kadrosu ile ilk iddialı takım olarak gözüküyor. Tuborg geçen sezonki kadrosuna eklediği yeni yabancı oyuncuları, özellikle Mike Bell ile ilk ikiyi zorlayacak. Darüşşafaka ise geçen sezonki kadrosunu hemen hemen yenileyerek genç kadrosu ile oynadığı sert basketbol ile rakiplerini zorlayacak. Büyük Kolej ise ilk defa 3 yabancılı kadrosu ile lige hazırlandı ve hazırlık maçlarında aldığı başarılı sonuçlar ile göze battı. Bu gruptaki maçları izlemek için ben de Urfa’da olacağım ve sizlere oradaki atmosferi yansıtmaya çalışacağım.

 Tokat Hüseyin Akbaş Spor Salonu'ndaki D Grubu'nda ise Ülkerspor, Banvitspor, Tekelspor ve Mersin Büyükşehir Belediyesi takımları mücadele edecek. Bu grupta büyük mücadelenin yaşanacağına kesin gözüyle bakıyorum. Ülker birinciliğe yakın olarak gözükürken diğer 3 takım da ikincilik için büyük bir çekişmenin içine girecektir.