Döviz kurlarındaki dalgalanmaya karşı Erdoğan halka “Döviz bozdurun” çağrısı yaparken AKP’li vekil Sofuoğlu lüks aracını avro ile satışa çıkardı

‘Döviz bozdurun’cular dövizle araba satıyor!

Ekonomik kriz ve döviz kurlarındaki dalgalanmaya karşı AKP’den halka “Döviz bozdurun” çağrısı yapılırken partinin Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, milyonluk lüks aracını avro ile satışa çıkardı.

Kenan Sofuoğlu ‘nun, Lamborghini Aventador model otomobili, Düzce’de motosiklet satışı yapan arkadaşına ait bir firma tarafından 385 bin avroya (yaklaşık 2 milyon 850 bin lira) satışa çıkarıldı. Satış ilanı, bir internet sitesinde yayınlandı. İlanda otomobilin plakası kapatılırken, ‘Yabancıdan yabancıya’ satışın yapılacağı bildirildi. 2018 model otomobilin 3 bin 850 kilometrede ve içinin özel deri kaplama olduğu, ekstra müzik sisteminin bulunduğu bildirildi. Otomobilin Sakarya’da bulunduğu kaydedildi.

Erdoğan çağrı yapmıştı
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Yastığının altında doları, eurosu, altını olan varsa bunu gitsin Türk lirası ile bankalarımızda bozdursun” çağrısına rağmen AKP’li Sofuoğlu’nun aracını avro ile satması dikkat çekiyor.

Vergiden kaçmak için
Milyonluk lüks aracı için “Motorumun sesinden TBMM’ye geldiğimi anlayacaklar” diyen AKP Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, Lamborghini Aventador otomobili ile TBMM’ye gitmişti. Aracının ‘misafir araç’ (MA) plakalı olması dikkat çeken Sofuoğlu, lüks otomobilin eşi Julia Looman Sofuoğlu üzerine kayıtlı olduğunu açıklamıştı. Sofuoğlu’nun vergi vermemek için lüks aracını eşinin adına kaydetmesi kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.