Down sendromlu oğlu Utku Çağdaş’ın küçük yaşlarda bisiklete bindiğinde mutlu olduğunu fark etmesiyle, yaklaşık 18 yıldır oğlu için Milas sokaklarında binlerce kilometre pedal çevirdi.

Down sendromlu oğlu için her gün pedal çevirdi

Nevzat Çağlar TÜFEKÇİ

Milas’ta yaşayan Cengiz Uçar(56), down sendromlu oğlu Utku Çağdaş’ın küçük yaşlarda bisiklete bindiğinde mutlu olduğunu fark etmesiyle, yaklaşık 18 yıldır oğlu için Milas sokaklarında binlerce kilometre pedal çevirdi. Down sendromlu olarak dünyaya gelen, şimdi 19 yaşında olan oğlu Utku Çağdaş’ın; 1,5 yaşlarında bisiklete bindiğinde çok mutlu olduğunu fark eden fedakâr baba, bir bisiklet satın alarak ilçe sokaklarında oğlunu gezdirmeye başladı. Her gün yaklaşık 3 saatini, oğluyla birlikte pedal çevirerek geçiren baba, şimdiye kadar Milas sokaklarında binlerce kilometre yol yaptığını açıkladı.

Baba Cengiz Uçar, Milas’taki özel bir Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından, Babalar Günü nedeniyle bu özverili davranışından dolayı ‘Yılın Babası’ olarak seçmeye karar verdi. Kurumda görev yapan personelin aralarında topladığı parayla Uçar ailesinin 20 yıldır kullandığı bisiklet yenisiyle değiştirildi. Down Sendromlu oğlunu, 1,5 yaşından bu yana önce bisiklet sepetinde, ardından da kendi imkânlarıyla yaptığı oturma düzeneğinde gezdiren Uçar, oğlunun mutluluğunun kendi mutluluk kaynağı olduğunu söyledi. Kurum yetkilileri, babaya ayrıca bir plaket verdi.