Amerika’da Ulusal Sağlık Enstitüsü Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi’nin başındaki isim Doktor Anthony Fauci, koronavirüse karşı geliştirilen aşıların virüsü tamamen yok etmeyi değil, bu virüsün yol açtığı hastalıkların öldürücü semptomlarını engellemeye yönelik olduğunu söyledi.

Dr. Fauci: Covid-19’a karşı geliştirilen aşılar virüsü değil, semptomları engelliyor

Amerika’nın bulaşıcı hastalıklarla ilgili en önde gelen isim olarak kabul edilen ve Ulusal Sağlık Enstitüsü Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi'ni (FDA) yöneten Doktor Anthony Fauci, geliştirilmekte olan Covid-19 aşısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yahoo Finance tarafından düzenlenen ‘Piyasa Zirvesi' toplantısında konuşan Dr. Anthony Fauci, ABD'de koronavirüse karşı aşı geliştirme çalışmalarında, AstraZeneca (AZN), BioNTech-Pfizer (BNTX-PFE), Moderna (MRNA) ve Johnson and Johnson (JNJ) şirketlerinin son aşamaya geldiğini belirtti.

'ÖNCELİK, ÖLÜMCÜL SEMPTOMLARI ENGELLEMEK'

"Ancak aşı salgını yok etmede nihai bir çözüm değil” diyen Dr. Anthony Fauci yaptığı açıklamada, “Çünkü şu anda odaklanılan konu virüsün ölümcül semptomlarını engellemek” ifadesini kullandı.

Fauci, "Eğer insanlar enfekte olur ise, onların hasta olmalarını engellemeliyiz ve eğer hasta olmalarını engellersek, onların ölümcül şekilde hasta olmalarının da önüne geçmiş oluruz" açıklamasında bulundu.

'AŞININ GERÇEK DÜNYADAKİ ETKİSİNİ BİLMİYORUZ'

Koronavirüs’ün yayılma oranının hızla artış gösterdiğini belirten Dr. Fauci, son birkaç günlük vaka sayısının 80 bine ulaştığını ve bunu da yeni bir rekor olduğunu söyledi. “Aşı ile ilgili hayatın içinden gerçek bilgilere muhtacız” diyen Dr. Fauci, “Laboratuvarlardan aldığımız veriler olumlu olsa bile, aşının gerçek dünyada nasıl bir etki yaratacağını bilemiyoruz. Enfeksiyonu engelleyip engellemeyeceğini sahada göreceğiz. Yani şu an aşı bulunsa bile pandemiyi bitirecek bir çözüm olarak görmüyorum ” dedi.