DSİ’de 6 engelli kadrosu boş kaldı

BirGün/Ankara

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nde altı adet boş engelli kadrosu bulunduğunu ifade ederek bu kadrolara yapılacak atamaların kanuni süre içerisinde tamamlanacağını belirtti.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Tarım ve Orman Bakanlığı’nda boş kalan engelli kadroları TBMM gündemine taşıdı. Kanuni zorunluluğun bulunmasına karşın engelli kadrolara atama yapılmadığına dikkati çeken Tanrıkulu, Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’ye, “Atama yapmayan sorumlular hakkında açılan bir soruşturma var mıdır?” diye sordu.

“Atamalar yapılacak”

Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatı ile bağlı ve ilgili kuruluşlarındaki engelli personel istihdamına ilişkin çalışmaların, “657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu” ile “4857 Sayılı İş Kanunu”na uygun şekilde yürütüldüğünü savunan Pakdemirli, CHP’li Tanrıkulu’nun sorularına şu yanıtı verdi:

“Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı ile bağlı ve ilgili kuruluşlarımızdan sadece Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünde 6 adet boş engelli kadrosu bulunmakta olup, söz konusu boş engelli kadrolarına kanuni süre içerisinde atamalar yapılacaktır. Ayrıca Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı ile bağlı ve ilgili kuruluşlarımıza engelli kadrosu ataması konusu ile ilgili herhangi bir cezai işlem uygulanmamıştır.”