Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, ülkenin en kritik seçimlerine kısa bir süre kala Beşli Çete’ye milyarlarca liralık bir ihale daha verdi.

DSİ’nin 4,7 milyar TL’lik dev ihalesi Beşli Çete’ye verildi!
Fotoğraf: Depophotos

HABER MERKEZİ

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, DSİ 30 Mart’ta “Silvan Tüneli İkmali” adı altında bir ihale düzenledi. “Belli istekliler arasında” düzenlenen ihalenin sonucu 25 Mayıs tarihinde açıklandı. İhale, 4 milyar 772 milyon TL’ye Beşli Çete içerisinde yer alan Limak İnşaat ile MNG Holding’e bağlı Mapa İnşaat’a verildi.

Limak Holding’in baraj ve barajlar üzerine kurduğu HES’ler, doğa tahribatına, tarihi dokunun zedelenmesine ve yok olmasına sebep olmuş, bu durum büyük tepki toplamıştı. Holding'in aldığı ihaleler arasında ise köprü-otoyol, baraj-HES, havalimanı yapımı ve işletme hakkı, yüksek hızlı tren, çimento fabrikası, stadyum, metro bağlantısı yapımı, çeşitli altyapı inşaatları, otoyol boru hattı ve teknopark inşaatı bulunuyor.

Limak Holding’in sahibi Nihat Özdemir'in adı 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasındaki 41 kişilik yakalama listesinde geçiyor.

Limak’ın yüksek bütçeli kamu ihalelerinden bazıları şunlar:

İstanbul Havalimanı, Çanakkale Köprüsü ve Çanakkale otoyolu, Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı, Çetin Barajı ve Hidroelektrik Santrali ve Sabiha Gökçen Havalimanı.

KAÇAK İNŞAATLA GÜNDEM OLDU

Öte yandan MNG Holding, Beşli Çete’de yer alan diğer şirketler ile birlikte milyarlarca liralık mega projeleri inşa etti. Ayrıca, MNG Holding’in patronu Mehmet Nazif Günal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) mühürlemesine rağmen İstanbul Boğazı’na kaçak villa inşa etmesiyle gündem olmuştu. Mahkeme, İBB’nin aldığı yıkım kararını da Günal’ın başvurusuyla durdurmuştu.