Avrupa'da koronavirüs vakalarının geçen hafta yüzde 10 arttığı bildirildi. DSÖ Avrupa Direktörü Kluge, Delta varyantının birçok yerde hızla artmasının vaka artışlarında etkili olduğunu kaydetti.

DSÖ: Avrupa'da Covid-19 vakaları geçen hafta yüzde 10 arttı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge; kısıtlamaların gevşetilmesi, seyahatlerin artması, kalabalıkların bir araya gelmesi nedeniyle kıtada Covid-19 vakalarının geçen hafta yüzde 10 arttığını söyledi.

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre, Hans Kluge, "Disiplini olmaya devam etmezsek, Avrupa bölgesinde yeni bir dalga yaşanacak" dedi.

Kluge, ilk olarak Hindistan'da tespit edilen Delta varyantının birçok yerde hızla artmasının vaka artışlarında etkili olduğunu kaydetti.

Kluge, 53 ülkeden oluşan ve birçok Orta Asya ülkesini de kapsayan Avrupa bölgesinde de aynı dönemlerde Delta varyantının baskın hale gelebileceğini vurguladı.

Aşı programının virüse karşı gerekli korumayı sağlayacak düzeyde ilerlemediğini belirten Kluge, Avrupa bölgesinde aşılama oranının genel nüfus içinde yüzde 24 olduğunu, yaşlıların yüzde 50'si ile sağlık çalışanlarının yüzde 40'ının hala aşılanmadığını söyledi.

Kluge, toplumsal bağışıklığın sağlanması için ise yetişkin nüfusun yüzde 80'inin aşılanması gerektiğini vurguladı.

Mevcut aşıların Delta varyantına karşı da koruma sağladığı, korumanın yüksek düzeyde olması için iki doz aşı olmak gerektiği belirtiliyor.