DSÖ Başkanı Ghebreyesus, Mike Pompeo’nun “DSÖ Başkanı Çin tarafından satın alınmış” yorumlarını sert bir şekilde eleştirdi.

DSÖ’den Pompeo’ya: “Bu iddialar kabul edilebilir değil!”

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Ghebreyesus, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun İngiltere basınına yaptığı “DSÖ başkanı Çin tarafından satın alınmış” açıklamasını sert bir şekilde eleştirdi.

Ghebreyesus, “Bu yorumlar doğru değil ve kabul edilemez. Hiçbir dayanağı yok. Bizim için ve tüm uluslararası toplum için önelmi olan tek şey varsa, o da hayat kurtarmak. DSÖ’nün bu yorumlarla dikkati dağılmayacak” açıklamasında bulundu.

Bu sırada Pompeo, Kaliforniya’da yaptığı bir açıklamada, “özgür uluslara” “yeni tiranlık” Çin’den gelecek tehditlerin üstesinden gelme çağrısı yaptı.

Başkan Trump, Cumhuriyetçi Parti ulusal kongresinin bir kısmını ülkedeki vakaların 4 milyonu aşması ve son iki haftada yaklaşık 1 milyon yeni vakanın tespit edilmesiyle birlikte iptal etti.

Bu karar, Trump’ın son üç günde ABD’de günlük binden fazla insanın yaşamına neden olan pandeminin bilimsel gerçekliğine boyun eğdiğinin en açık göstergesi durumunda.