DSÖ, 4 Eylül tarihinde yaptığı güncellemeyle hastaneye kaldırılan ve ağırlaşma riski olan hastalara antikor kokteyli tedavisine yönelik iki önerisine ilişkin olarak, firmaya fiyatları indirme çağrısında bulundu.

DSÖ'den yeni bir Covid-19 tedavisi önerisi: Firmaya fiyatı düşürme ve teknoloji transferi çağrısında bulunuldu

Dış Haberler Servisi

Dünya Sağlık Örgütü, 24 Eylül tarihinde yaptığı güncellemeyle hastaneye kaldırılan ve ağırlaşma riski olan hastalara antikor kokteyli tedavisine yönelik iki öneri yayımladı.

Buna göre, Regeneron tarafından geliştirilen casirivimab ve imdevimab adlı nötralize monoklonal antikorlardan oluşan kokteylin, hastalığın ağırlaşma riski en yüksek olan hafif hastalarda uygulanması öneriliyor.

DSÖ tarafından yayımlanan aynı güncellemede, söz konusu antikor kombinasyonunun seronegatif (kanda antikoru bulunmayan) ağır hastalarda uygulanması şartlı öneri olarak getiriliyor.

Aynı zamanda antikorları geliştiren Regeneron adlı firmaya fiyatları düşürme çağrısı yapan Dünya Sağlık Örgütü, tedaviye dünya çapında eşit olarak erişimi sağlamak adına farklı firmalara teknoloji transferi sağlanması çağrısında bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü şu ana kadar yaptığı güncellemelerle; Covid-19 tedavisinde ağır hastalarda tocilizumab kullanımını önerirken, Ivermectin, Lopinavir/Ritonavir ve Hidroksiklorokin adlı ilaçların kullanılmamasını "şiddetle" önermişti. Ağır hastalarda kullanımı önerilen Kortikosteroid'lerin ise hafif hastalarda kullanımı önerilmiyor.