Dünya genelinde Covid-19 vaka sayısı 9 milyonu geçti. DSÖ, dün dünya genelinde günlük vaka sayılarında en yüksek seviyeye çıkıldığını açıkladı

DSÖ: Dün günlük koronavirüs vaka artışı rekor seviyeye çıktı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dün (21 Haziran 2020) dünya genelinde günlük yeni tip Koronavirüs (Covid-19) vakalarında en yüksek seviyeye çıkıldığını açıkladı. DSÖ, dün 183 bin 20 vaka kaydedildiğini duyurdu.

The Guardian'ın haberine göre; Dünya Sağlık Örgütü, son 24 saat içerisinde 183 bin 20 insanda Koronavirüs tespit edildiğini açıkladı. DSÖ, bu artışta esas payın özellikle Amerika kıtasında olduğunu duyururken, bu bölgelerde toplam 116 binden fazla vakanın görüldüğünün altını çizdi.

Resmi verilere göre bu artıştaki en büyük paya sahip olan ülkeler 50 binden fazla vakanın tespit edildiği Brezilya, ABD ve Hindistan.

DSÖ verilerine göre en çok vakanın açıklandığı bir önceki gün 18 Haziran’dı.

Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre dünya genelinde Covid-19 vaka sayısı 9 milyon 51 bini geçti.

DÜNYADA SON DURUM

Çin'in Vuhan kentinde Aralık ayı sonunda ortaya çıkan ve hızlıca dünyanın geneline yayılan koronavirüs salgını etkisini göstermeye devam ediyor.

Son rakamlara göre dünya genelinde Covid-19 vaka sayısı 9 milyonu geçti. Ölenlerin sayısı ise 468 bin 754'e yükseldi.

Dünya genelinde halen 3 milyon 749 bin 994 hasta da tedavi görüyor.

EN ÇOK VAKA ABD VE BREZİLYA'DA

ABD, Covid-19 salgınının merkezi ve en çok can kaybının yaşandığı ülke olmaya devam ediyor. Son rakamlara göre virüs bulaşan kişi sayısı son 24 saatte 34 bin artarak, 2 milyon 356 bin 657 kişiye yükseldi.

Ölenlerin sayısı ise 122 bin 247 olarak açıklandı.

Ayrıca ABD'li yetkililer, ülkenin özellikle güney kesimlerindeki eyaletlerde yeni tip koronavirüse salgına yakalanan genç sayısının ciddi oranda artış gösterdiğini duyurdu. Salgından en fazla etkilenen eyalet ise New York.

ABD'nin ardından en fazla vaka görülen ülkelerden Brezilya'da ise 1 milyon 73 bin 376 vaka bulunuyor. Sağlık Bakanlığının son verilerine göre, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 49 bin 976'ya çıktı.