DSP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Murat Özbilge, geçirdiği kalp krizi sonucu 63 yaşında hayatını kaybetti.

Kaynak: İHA
DSP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Murat Özbilge hayatını kaybetti

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Murat Özbilge hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul'da bir alışveriş merkezinde ailesi ile birlikte alışveriş yapan, daha sonra aracına tek olarak dönen Özbilge’den bir süre haber alamayan ailesi aracın yanına gitti. Aracın içinde yarı baygın halde Özbilge'yi gören ancak aracın kilidi açamayan aile, itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi. 

Aracın kapısının açılmasının ardından sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Özbilge'nin hayatını kaybettiği belirlendi. 

Kalp krizi geçirdiği aktarılan Özbilge, 63 yaşında hayatını kaybetti. 

AHMET MURAT ÖZBİLGE KİMDİR?

Ahmet Murat Özbilge, 1963 yılında Ankara'da doğdu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu olan Özbilge 1994 yılında DSP üyesi oldu. Partisinde  yöneticilik, saymanlık ve sekreterlik gibi görevleri üstlendi.

1999 ve 2004 yıllarında DSP Belediye Meclis Üyeliği, Belediye Başkan Vekilliği, Encümen Üyeliği, Eğitim Hizmet Güvence Komisyonu Başkanlığı, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı ve Belediye Meclisi Başkan Vekilliği görevlerinde bulundu.

2011 yılında yapılan Kurultayda Parti Meclisi Üyeliğine seçildi. DSP Genel Merkezi Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığı, Basın Yayın, İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. DSP Parti Sözcülüğü yaptı.

2016 tarihinde yapılan 10. Olağan Kurultayında yeniden Parti Meclisi Üyesi seçildikten sonra oluşturulan Başkanlık Kurulu'nda ve Yerel Yönetimler, Sivil Toplum Örgütleri, Sendikalar ve Meslek Odalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 31 Mart 2019 Yerel Seçiminde Bursa Büyük Şehir Belediye Başkan adayı oldu aynı yıl yapılan DSP 11. Olağan Kurultayı'nda da yeniden PM üyeliğine seçildi.