Ankara Üniversitesi DTCF’de faşistler orta bahçede bulunan solcu öğrencilere saldırdı, bir öğrenci yüzünden yaralandı. Saldırganlar bir kadın öğrenciyi de tecavüzle tehdit etti

DTCF’de faşist saldırı: Bir öğrenci yüzünden yaralandı

BirGün ANKARA

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih – Coğrafya Fakültesi’nde (DTCF) Ülkücü faşistler Orta Bahçe’de bulunan solcu öğrencilere saldırdı. Faşistlerin saldırısında bir öğrenci yüzünden yaralanırken bir kadın öğrenci ise tecavüzle tehdit edildi.

Saldırganlar, yemekhanede “Sanat merkezi” bildirisi dağıtan bir kadın öğrenciye “Biz otur dediğimizde oturacaksınız. Bunu burada dağıtamazsınız” diyerek saldırdı. Bildiri dağıtmasını engellenen kadın öğrenci, yemekhaneden ayrılmak zorunda kaldı. Kadın öğrenciyi yemekhane çıkışında da takip eden saldırganlar, küfrederek tecavüz tehdidinde bulundu.

ÇEVİK KUVVET OKULA GİRDİ

Kadın öğrenciyi tehdit eden saldırganlar, daha sonra sol görüşlü öğrencilerin oturduğu Orta Bahçe’ye girmeye çalıştı. Bu sırada yaşanan arbede sırasında faşistler bir öğrenciyi yüzünden yaraladı. Olayların büyümesi üzerine çevik kuvvet ekipleri de okula girdi.

“TERÖRİST DİYEREK SALDIRABİLİRİZ”

Faşistlerin saldırısı sırasında yaralanan öğrenci, “Biz istiyoruz ki herkes istediği şekilde düşünebilsin. Diyorlar Ki 'Bizim dışımızda kimse farklı düşünceye sahip olamaz.' Diyorlar ki 'Biz milliyetçi olmayan bütün öğrencilere terörist diyerek saldırabilİriz. İki sevgili elele yürüyorsa saldırırız, Kürtçe konuşana saldırırız, Aleviler'e saldırırız, Ermeniler'e saldırırız. Biz de diyoruz ki, hayır arkadaş DTCF’de bilim üretilecek, DTCF’de sanat üretilecek. DTCF’de faşistler her istediğine elini kolunu sallayarak saldıramayacak” diye konuştu.

cukurda-defineci-avi-540867-1.