Dubai’de bir gökdelenin balkonunda ünlü bir firmanın web sitesi çekimleri için çıplak poz veren bir grup kadın model polis tarafından gözaltına alınmasının ardından bugün sınır dışı edilecek.

Dubai’de gökdelende çıplak poz veren grup sınır dışı edilecek

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Dubai’deki bir gökdelende ünlü bir firmanın web sitesi çekimleri için çıplak poz veren kadınlar gözaltına alınmalarının ardından sınır dışı edilecek.

BBC'nin aktardığına göre, sosyal medyada yayınlanan bir videoda Dubai'nin Marina bölgesinde çıplak poz veren bir grup kadın model, görüntülerinin yayılmasının ardından polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınlardan 12’sinin Ukraynalı kadın ve bir Rus erkek olduğu duyuruldu.

Gözaltına alınan grup için, altı aya kadar hapis cezası ve 5 bin dirhem para cezası (981 avro) istendi.

Olayın ardından açıklama yapan polis, fotoğraf çekiminin "Emirliğin ve BAE toplumunun değerlerini ve etiğini yansıtmadığını" ifade etti.

Dubai Medya Ofisi, grubun sınır dışı edileceğini duyurarak, “Savcılık, BAE yasalarına aykırı olarak yakın zamanda kamuoyuna duyurulan bir fotoğraf çekimiyle ilgili soruşturmaları tamamladı. Olayda yer alan kişiler Birleşik Arap Emirlikleri'nden sınır dışı edilecek” dedi.

Sınır dışı edilecek kişiler, “kamu ahlakına aykırı hareket” "pornografik içerik üretme" suçuyla gözaltına alınmıştı.

İLK SINIR DIŞI İŞLEMİ DEĞİL

Dubai'de ahlaki gerekçelerle ilk kez yabancılar sınır dışı edilmiyor ya da tutuklanmıyor.

2017'de bir İngiliz kadın, ‘evli olmadığı’ bir erkekle rızası dahilinde birlikte olduğu için bir yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. İlişki, kadın kendisine atılan tehdit mesajlarını gönderdiği için onu yetkililere ihbar etmek zorunda kalmasıyla ortaya çıkmıştı.