Ziraat Türkiye Kupası’nda final, gol düellosuna sahne oldu. Galatasaray, Bursaspor’u Bursa’da 3-2’yle geçip kupaya uzandı ve duble yaptı. Aslan’ın golleri Kral Burak Yılmaz’dan geldi

Bursa’daki maçın başlangıcı aslında tahmin edildiği gibi oldu. Ligin en iyi hücum yapan ve en çok gol atmış takımı Bursa’nın, savunma hattı Muslera’nın yokluğunda daha da kırılgan hale gelen Galatasaray kalesini ilk dakikadan itibaren abluka altına alması bekleniyordu ki bunu da başardılar. Henüz maçın ilk 20 dakikasında yeşil-beyazlılar 2-3 farklı öne geçebilirdi ama Sinan Bolat buna engel oldu. Galatasaray’ın oyuna tam anlamıyla girişi ilk yarım saat sonundaydı, zira ortada çözülemeyen bir tablo vardı. Daha 10 gün önce şampiyonluğunu ilan etmiş, 3 gün önce de kendi stadyumunda şampiyonluk kutlaması yapmış bir takımın rehavete kapılmasını beklersiniz, kondisyon açısından yetersiz olmasını bekleyebilirsiniz, ancak bu kadar gergin olmasını beklemezsiniz. Galatasaray takımının oyuncuları öyle asabiydiler ki sahadaki oyuncuların hakemle, rakiple ve birbiriyle dalaştığı yetmedi, kenarda oturanlar dahi oyuna dahil olmaya çalıştılar ve aralarından Chedjou hakem kararlarına itirazdan sarı kart gördü. İkinci yarıda bu asabiyeti Sinan Bolat devam ettirdi.

3 RANDEVU AYNI SENARYO
Bursaspor ile Galatasaray bu sezon 3 maç oynadılar. Bursa’nın bu 3 maçta sadece 1 beraberlik alabilmesini açıklamak oldukça zor olabilir. Ligin ilk haftasında kendi evlerinde kaybetmişlerdi rakiplerine. 18. hafta Arena’da harika bir futbol oynadılar, hatta Galatasaray tabiri caizse kaderine razı bir şekilde onların yüksek hücum kabiliyetini kabullenmişti. Volkan Şen’in bireysel hatalarıyla beraberliğe razı oldular. Dün akşam Galatasaray kalesini dövdüler adeta ve rakiplerinin 3 katı şut attılar. Aradaki fark şuydu. Şenol Güneş hücum varyasyonlarında oldukça yaratıcı ve ileri uç oyuncuları oldukça yetenekli bir takım kurmuş. Ancak o takım, Galatasaray’ın ön alanda birbirinden rol çalmayı seven, kritik anlarda doğru hareketleri yapan oyuncularına mağlup oldular. Volkan Şen’in durum 2-1 iken ve Galatasaray kalesi boş iken kaleye vurmak yerine çalım denemelerine girdiği pozisyon Bursa kalesinde yaşansaydı şüphesiz sonuç farklı olacaktı. Yine aynı şekilde Galatasaray maç boyunca, attıkları üçüncü gol dışında, hiçbir zaman Bursaspor’un akın denemelerinin yanına yaklaşamadı. Bu, gelecek sezon için iki takıma da ders olmalı.