Mersin'de sahte evrak düzenleyerek, başkasına ait dükkanları alan 8 kişilik bir çete çökertildi. Yurt dışında yaşayan bir yurttaşın kimlik bilgilerini ele geçirip sahte kimlik düzenleyen, ardından dublör kullanarak 2 dükkanı üzerine geçiren şahıslardan 7'si gözaltına alındı.

Dublör kullanarak 1 milyon liralık vurgun yapan dolandırıcılar yakalandı


Mersin'de sahte evrak düzenleyerek, başkasına ait dükkanları üzerine alan şahıslar nefes kesen operasyonla yakalandı. Yurt dışında yaşayan bir kişinin kimlik bilgilerini ele geçiren çete, ardından bu kişiye benzeyen birini ayarlayarak sahte kimlikle dükkanları kendi adamlarına sattı. Daha sonra aralarında para yüzünden kavga çıkan şüphelilerden 3'ü tutuklandı. Bu olayın ardından diğer şahısları hem fiziki hem de teknik takibe alan Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, şahısların 2 dükkanı usulsüz bir şekilde üzerlerine geçirdiklerini tespit etti.

Yapılan detaylı incelemede şüphelilerin yurt dışında yaşayan bir yurttaşın kimlik bilgilerini ele geçirdiklerini, ardından dublör kullanarak 1 milyon liralık dükkanları üzerlerine aldıkları belirlendi.

DÜKKANLARI SATARKEN YAKALANDILAR

Olayların ardından ellerindeki dükkanları satmaya çalışan çete üyeleri operasyonla suçüstü gözaltına alındılar. Satış için tapu müdürlüğüne gelen 4 şüpheli, polis tarafından gözaltına alınarak, emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslardan 2'si tutuklanırken, 2'si is adli kontrolle serbest bırakıldı. Olayla ilgili 1 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.