İstanbul'un Esenyurt ilçesinde bir düğünde sarı, kırmızı ve yeşil renkte şal takan damadın da aralarında olduğu 10 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Düğünde sarı, kırmızı, yeşil renkli şal takan damat gözaltına alındı
Fotoğraf: DHA

İstanbul'da 12 Haziran günü Esenyurt Belediyesi Nikah Sarayı'nda düzenlenen düğün etkinliğinde sarı, kırmızı ve yeşil renkte şal takan damat gözaltına alındı. Damadın yanı sıra, düğüne katılan katılan 9 davetli ifade vermek için gittik Kıraç Polis Karakolu'nda gözaltına alındı.

MA'nın haberine göre takılan renklerin yanı sıra düğünde söylenen şarkılar suçlama konusu yapıldı. İddiaya göre, düğünde, “Bijî Serok Apo” sloganları da atıldığını ileri süren polis, söz konusu isimlerin, “örgüt propagandası” yaptığını iddia ederek, ifadelerini aldı. Söz konusu isimler, şalın "ulusal renkleri" olduğunu, herhangi bir örgütü temsil etmediğini ifade ederek, suçlamayı reddetti.

Gözaltına alınan damadın avukatı Hüseyin Boğatekin de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gözaltı takibi yaptığım için düğününe gidemediğim müvekkilimi(damadı), düğünündeki sarı-kırmızı-yeşil şal nedeniyle, çağrılıp gittiği karakolda bir kısım davetliyle birlikte gözaltına almışlar, gözaltı takibine gideceğim" ifadelerini kullandı.

Gözaltında bulunan 10 kişinin yarın Büyükçekmece Adliyesi’ne götürüleceği öğrenildi.