İstanbul'da tavuklarına saldırdığı gerekçesiyle Duman isimli köpeğe işkence eden Hasan Kılıç isimli saldırgan hayvana işkence suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırıldı

Duman'a işkence eden Hasan Kılıç'a 2 yıl 6 ay hapis cezası

Haber Merkezi

İstanbul’da tavuklarına saldırdığı gerekçesiyle Duman isimli sokak köpeğini sopayla döven 58 yaşındaki Hasan Kılıç hakkında karar açıklandı. Kılıç, hayvana işkence suçunun üst sınırı olan 3 yıl hapis cezası ile cezalandırıldı. Ceza 'iyi hal' gerekçesiyle 2 yıl 6 aya düşürüldü.

Anadolu 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Hasan Kılıç, Duman'ı sahiplenen Belma Uzun'un avukatı Selda Bulut ve kitle örgütleri temsilcileri katıldı.

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi’nin de katılım gösterdiği dava bugün görüldü. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Ataşehir'de 10 Ağustos 2021 tarihinde bir sokak köpeğinin kafasında kemik kırığı oluşacak şekilde yaralandığı ihbarı yapıldığı, sanık Hasan Kılıç'ın köpeğin 7 adet tavuğunu öldürdüğünü, 1 tavuğu da ağzında gördüğünü, müdahale etmek istediği sırada saldırmaya çalıştığı, bu nedenle sopayla vurduğunu söylediği aktarıldı.

İddianamede sanık Hasan Kılıç'ın 5199 Sayılı Kanun'un 28. maddesine yeni eklenen ve 12. maddesinde yer alan 'Evcil hayvanlara zalimce kötü muamelede bulunma' suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Kılıç, hayvana işkence suçunun üst sınırı olan 3 yıl hapis cezası ile cezalandırıldı. Ceza 'iyi halden' 2 yıl 6 aya düşürüldü.