Dün 'uyardı', bugün sahneyi geri aldı: FKF'nin Büyük Gençlik Buluşması'na yasak

Fikir Kulüpleri Federasyonu'nun (FKF) kuruluşunun ikinci yılında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenleyeceği 'Büyük Gençlik Buluşması' engellendi. Dün sanatçıların Facebook paylaşımları konusunda uyarıda bulunan Harbiye Açıkhava Tiyatrosu yönetimi, bugün sahnenin ve Harbiye’nin teknik açıdan konser yapmaya hazır olmamasını gerekçe göstererek sözleşmeyi fesh ettiğini açıkladı.

Genç Gazete'nin haberine göre, Harbiye yönetiminin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) gelen emir doğrultusunda sözleşmeyi feshettiği belirtildi. FKF üyeleri, etkinliğin yeni yerinde ve planlandığı biçimiyle yapılacağını, sanatçılarla da görüşüldükten sonra kamuoyuna bir açıklama yapacaklarını kaydetti.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen basın, Büyük Gençlik Buluşması'nı hedef göstererek 'İkinci Gezi' benzetmesi yapmıştı.

9 Mayıs'ta yapılması planlanan etkinlik, FKF'nin resmi internet sitesinden “Boyun eğmedik… Başkaldırıyoruz!” şeklinde duyurulmuştu.  Etkinlikle aynı gün saat 21.00’de Maçka Demokrasi Parkı’ndan Dolmabahçe’ye karafil ve meşaleler taşınarak yapılacak yürüyüşle 1972 yılında idam edilen üç devrimci Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan da anılacaktı.

FKF’den 'Büyük Gençlik Buluşması'