Dünya basını seçim sonuçlarını böyle gördü

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin birlikte yapıldığı 24 Haziran seçimleri, yüzde 90'a yaklaşan rekor bir katılımla yapıldı. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk turda aranan yüzde 50 barajını aşarak ikinci kez Cumhurbaşkanı seçildi.

Dünya basını daCumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerini manşetlerine taşıdı.

Financial Times: "Erdoğan'ın destekçileri Cumhurbaşkanı'nın 5 yıl daha görevde kalacağını iddia ediyor. Ancak muhalefetin adayı Muharrem İnce Anadolu Ajansı'nın açıkladığı verilere itiraz ediyor."

The Washington Post: "Parlamento ve yargı sisteminin otorite alanını daraltmak üzere tasarlanmış olan yeni cumhurbaşkanlığı sistemi, Erdoğan'a geniş yetkiler tanıyacak."

The Guardian: “Erdoğan kendisini başkan ilan etti.”

Wall Street Journal: "Seçmenler, ülkeyi 15 yıldır yöneten Erdoğan'a ve giderek otoriterleşen yönetim biçimine destek verdi."

New York Times: “Erdoğan ve partisi hayati önem taşıyan seçimde ilk sonuçlara göre önde.”

Le Monde: “Erdoğan zaferini ilan etti, muhalefet sonuçlara itiraz ediyor.”

The Times: "Tartışmalı seçim zaferi Erdoğan'a devletin bağımsız kalan son aygıtlarının da neredeyse tam kontrolünü verdi."

The Daily Telegraph: "CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce sonuçlara itiraz etti. Muhalefet, Erdoğan'ın zaferinin Türkiye'de demokrasiyi zedeleyeceği ve tek adam rejimi kurulacağı eleştirilerinde bulunuyor."