Dünya Emek Mücadelesinden...

Hazırlayan: Mutahhar Aksarı muaksari@yahoo.com

ÇİN: Binlerce taksici kontak kapattı, bekliyor
» Uber ve diğer taksi kiralama servisleriyle aralarındaki haksız rekabet ve düşük maaşlardan yakınan 13 kentten binlerce taksi şoförü, 8 Ocak’tan bu yana çalışmıyor. Shenzhen’deki 16 bin taksici aynı nedenle 4 Ocak’ta 2 günlük grev yapmıştı. Aralık ayı sonunda da Chengdu, Changchun, Jinan, Nanjing ve Shenyang kentlerinde grev vardı.

HİNDİSTAN: İşçiler greve çıktı, gıda dağıtımı durdu
» Jammu Kashmir eyaletinde devlete ait gıda dağıtım şirketi CAPD’de çalışan Jammu Kashmir Gıda ve Güçbirliği İşçileri Sendikası (J&K) üyesi işçiler, 2012’den bu yana artırılmayan ücretleri için 8 Ocak’ta greve başladı. İşçiler ayrıca, her paket için yükleme/boşaltma parası ödenmesini, altı ayda bir bu ücretin gözden geçirilmesini, her ayın 1o’undan önce maaşların ödenmesini istiyor.

AVUSTURALYA: Kaptanlar ile mühendisler grevdeydi
» Batı Avustralya eyaletinin başkenti Perth’deki Fremantle ve Kwinana ile Sydney’deki Botany limanlarında çalışan şilep mühendisleri, 31 Aralık’ta süresi dolan işletme anlaşmasının yenilenmesi ve gemi kaptanlarıyla güverte tayfalarına ödenen ücretin kendilerine de ödenmesi için 18-19 Ocak tarihlerinde 48 saatlik grev yaptı. Daha önce aynı amaçla 12 Ocak’ta Newcastle, Sydney ve Geelong’da, 13 Ocak’ta da Brisbane ve Melbourne kentlerinde greve gidilmişti.

Kaynak : www.wsws.org