Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa'daki vaka sayılarının salgının ilk yüksek seviyesinin yaşandığı Mart ayı düzeyini aştığını belirtti. DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Kluge, vaka sayısının "endişe verici" düzeyde olduğunu kaydederek, "Eylül ayı sayıları hepimiz için bir uyarı işareti olmalı" diye konuştu.

Dünya Sağlık Örgütü: Avrupa'daki vaka artışı endişe verici

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Avrupa'daki koronavirüs vakalarının sayısındaki artışın "endişe verici" düzeyde olduğunu açıkladı. DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, perşembe günü Kopenhag'da düzenlediği online basın toplantısında Avrupa'daki vaka sayılarının salgının ilk yüksek seviyesinin yaşandığı Mart ayı düzeyini aştığını belirtti.

DW Türkçe'nin aktardığı habere göre, koronavirüs testlerinin yaygınlaşması ile vaka sayısının da yüksek çıktığını belirten Kluge, buna rağmen vaka sayısının "endişe verici" düzeyde olduğunu kaydetti. Kluge, "Eylül ayı sayıları hepimiz için bir uyarı işareti olmalı" diye konuştu.

"Pandeminin ne yönde gelişeceği bizim elimizde" diyen Kluge, "Bir kere geri püskürtmeyi başardık, yine geri püskürtebiliriz" ifadelerini kullandı. DSÖ Avrupa Bölge Direktörü, salgını önlemek için testlerin yaygınlaştırılması, ellerin yıkanması, sosyal mesafenin korunması, bunun mümkün olmadığı durumlarda koruyucu maske takılması ve geniş katılımlı etkinliklerden uzak durulması gibi etkili tedbirlere uyulması gerektiği konusunda da uyarıda bulundu.

"KARANTİNA SÜRESİ 14 GÜN OLMALI"

DSÖ Kriz Koordinatörü Catherine Smallwood da koronavirüs testi pozitif çıkanların karantina süresi konusunda açıklamalarda bulundu.

DSÖ'nün iki hafta karantina tavsiyesinde bulunduğunu hatırlatan Smallwood, buna uyulması gerektiğini vurguladı. Smallwood, virüsün kuluçka dönemi ile hastalığın bulaşma süresi göz önünde bulundurularak, 14 gün karantina tavsiyesinde bulunduklarını ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, salgının başından bu yana Avrupa’da 5 milyondan fazla vaka görüldü. 228 binden fazla kişi virüs nedeniyle yaşamını yitirdi.