Koronavirüs hakkında özellikle sosyal medya platformlarında paylaşılan doğru olmayan tedavi ve korunma yöntemleri insanları yanlış yönlendirdiği için Dünya Sağlık Örgütü TikTok hesabı açtı

Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüs nedeniyle TikTok hesabı açtı

Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüs ile ilgili sosyal platformlarda dolaşan yanlış bilgilerin önüne geçebilmek için TikTok hesabı açtı.

Çin’in Wuhan şehrinden yayılmaya başlayan ve 53 ülkeye sıçradığı belirtilen coronavirüs salgını insanların endişesini artırmaya devam ediyor.

Günümüzde özellikle sosyal medya platformlarında kulaktan kulağa dolaşan ve doğruyu yansıtmayan pek çok haber ve bilgi hızla yayılıyor. İşte yanlış bilgilerin yayılmasını önlemek ve insanları söz konusu bu bilgilerden korumak amacıyla DSÖ’nün açtığı TikTok hesabından paylaşılan ilk video ise coronavirüsten korunmak için alınması gereken önlemleri içeren bir paylaşım oldu.

Dünya Sağlık Örgütü’nün TikTok hesabından paylaştığı ilk video:

@who

We are joining @tiktok to provide you with reliable and timely public health advice! Our first post: How to protect yourself from ##coronavirus ?

♬ original sound - who

Birleşmiş Milletler’e bağlı olan DSÖ dün itibariyle koronavirüs salgınının tehdit boyutunu yüksekten ‘en yükseğe’ çıkarmıştı.

Teknosafari'nin haberine göre DSÖ TikTok hesabından yaptığı ilk paylaşımda koronavirüs enfeksiyonundan korunmak için insanların alabilecekleri önlemlerden bahsetti. Enfeksiyon Önleme ve Kontrolü’nün teknik lideri olan Benedetta Allegranzi, virüsten korunma yollarını paylaşmanın yanı sıra aynı videoda insanları ek bilgi alabilmek amacıyla DSÖ’nün resmi web sitesine yönlendirdi. Paylaşılan ilk videonun açıklama kısmındaysa “Size güvenilir ve zamanında halk sağlığı tavsiyesi sunmak için TikTok’a katılıyoruz” notu paylaşıldı.

YANLIŞ BİLGİLER SOSYAL MEDYAYI SARDI

Özellikle son dönemlerin en popüler video paylaşım platformu olan TikTok’ta koronavirüs hakkında yanlış bilgiler içeren binlerce video dolaşıyor. Hatta aldatıcı ve yanlış bilgilerin bulunduğu TikTok’ta bazı kullanıcılar koronavirüse yakalanmış gibi videolar paylaşıyor ve insanların endişeyi artırıyordu. Coronavirüs salgınının yanı sıra bu tarz platformlarda dolaşan video ve haberler insanların yanlış yönlendirilmesine de sebep oluyor.

Takipçi sayısının artırmak ve izlenme alabilmek için çeşitli kullanıcıların çektiği bu videolar halk sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. DSÖ de resmi bir TikTok hesabı açarak söz konusu salgın hakkında kullanıcılara doğru bilgiyi iletmek amacıyla TikTok’u kullanmaya başladı.