Dünya Sağlık Örgütü, Çin'de ortaya çıkan koronavirüs ile ilgili acil olarak toplanma kararı aldı.

Dünya Sağlık Örgütü'nden acil koronavirüs toplantısı

Dünya Sağlık Örgütü Çin'de ortaya çıkan koronavirüs ile ilgili yarın acil olarak toplanma kararı aldı.

Dünya Sağlık Örgütü lideri Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus yeni koronavirüs salgınının küresel bir tehdit oluşturup oluşturmadığını değerlendirmek üzere yarın acil durum komitesinin bir araya geleceğini açıkladı.

Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre Direktör Ghebreyesus, Twitter hesabından yaptığı art arda paylaşımlarla toplatıyı duyurdu. Ghebreyesus, koronovirüsle ilgili "Daha fazla küresel yayılma potansiyeli olduğu için komiteyi toplanmaya çağırdım" ifadesini kullandı.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre virüs 15 ülkeye yayıldı ancak tüm dünya alarmda olmalı.

KORONAVİRÜS SALGINI

Yeni tip koronavirüs, ilk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da tespit edilmişti. Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık'ta kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha "gizemli" hastalığın görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

Ülkede yeni tip koronavirüse yönelik yürütülen bilimsel çalışmalarda virüsün genetik dizininin Çin'e özgü yarasa ve yılan türlerinden kaynaklandığına dair ilk sonuçlar elde edilmiş, daha sonra salgın sona erinceye kadar ülkede yabani hayvan ticareti yasaklanmıştı.

Virüsün kısa sürede Vuhan'dan diğer kent ve eyaletlere sıçraması nedeniyle 22 Ocak'tan bu yana başta Vuhan olmak üzere Hubey eyaletine bağlı irili ufaklı 17 kentte toplu ulaşım durdurulmuştu.