Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus Twitter’dan koronavirüs ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Tedros, kreditör ülkelerin virüs ile mücadelede aktif rol alması çağrısında bulundu

Dünya Sağlık Örgütü'nden 'koronavirüs' çağrısı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, koronavirüs salgını ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Ghebreyesus, kreditör ülkelere virüsle mücadele için daha fazla mali yardım yapmaları çağrısında bulundu.

Afrika’da öncelikli olarak belirlenen 6 ülkeye yapılan yardımlara ilişkin konuşan Ghebreyesus, ikinci aşamada 19 ülkeye koronavirüs ile mücadele kapsamında 60 bin sağlık malzemesi gönderileceğini duyurdu.

VİRÜSÜN BULAŞTIĞI KİŞİ SAYISI 77 BİNİ GEÇTİ

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgınında toplam 2 bin 360 kişi yaşamını yitirdi.

Salgında Çin ana karasında 2 bin 345, Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde 2 kişi hayatını kaybetti, virüs bulaşan kişi sayısı dünya genelinde 77 bini geçti.

Çin ana karasında 76 bin 288, Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde 69 ve Makau Özel İdari Bölgesi'nde 10 vakaya rastlandı. Tayvan'da da 26 kişide koronavirüs tespit edildi.

Koronavirüsün sıçradığı diğer ülkelerde de can kayıplarına neden oldu. İran'da 4, Japonya'da 3, Güney Kore'de 2, Tayvan, Filipinler, Fransa ve İtalya'da birer kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.