DSÖ Acil Durum Direktörü Mike Ryan, hasta olmayan veya bir hastaya bakmak durumunda olmayan kişilerin maske takmaması konusunda uyarıda bulundu

Dünya Sağlık Örgütü'nden 'maske' uyarısı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), hasta olmayan kişilerin yeni tip koronavirüsten (Covid-19) korunmak için maske takmasına karşı yeni bir uyarıda bulundu. Örgütün acil durum direktörü Mike Ryan, hasta olmayan veya bir hastaya bakmak durumunda olmayan kişilerin maske takmaması gerektiğini söyledi.

Gazete Duvar'ın aktardığı habere göre Ryan, Cenevre’de düzenlediği basın toplantısında, “Maske takmanın, nüfusun geneline [virüse karşı] potansiyel bir fayda sağlayacağına dair bir kanıt yok. Hatta aksine, maskelerin düzgün takılmaması veya yüze tam oturmaması nedeniyle bunun tersi yönde kanıtlar mevcut” dedi.

DSÖ yetkilisi, hasta olmayan insanların bu çağrıya uymaması nedeniyle küresel ölçekte bir maske sıkıntısı yaşandığını belirterek, “Şu an, virüs nedeniyle en büyük risk altında olan kişiler, ön cephedeki sağlık çalışanları. Onlar virüse her gün, her saniye maruz kalıyor. Bu kişilerin maskesinin olmaması korkunç bir şey” diye konuştu.