Dünya şairi Nâzım Hikmet anılıyor: Ne güzel şey hatırlamak seni

Usta şair Nâzım Hikmet, bugün çeşitli etkinliklerle anılıyor. Evrensel değerimiz Nâzım Hikmet, Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle ölümsüzlüğünün 55. yılında, bugün yapılacak çeşitli etkinliklerle anılacak. İlk etkinlik saat 12’de, Akatlar Sanatçılar Parkı’ndaki Mehmet Aksoy’un Nâzım Hikmet heykeline çiçekler konulmasıyla başlayacak ve Nâzım Hikmet Vakfı Başkanı Rutkay Aziz, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Beşiktaş Belediye Başkanı Tahir Doğaç ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu konuşama yapacak. Saat 18.30’da ise Şişli Belediyesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde başlayacak etkinlikte, Turgay Fişekçi ve Hülya Arslan’ın konuşmalarından sonra Vedat Sakman ve topluluğunun seslendireceği Nâzım şarkıları ile Metin Belgin’in seslendireceği Nâzım şiirleri dinlenebilecek.

Kadıköy
Usta şairin ölümünün 55.yılında yapılacak anma etkinliklerinden biri de Göztepe Özgürlük Parkı Anfi Tiyatro’da yapılıyor. Nâzım Hikmet Kültür Merkezi tarafından bugün saat 19.00-22.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek programa yoğun ilgi gösterilmesi beklenirken; konserler, tiyatro gösterimi, dans gösterisi ve şiir korosunun yer alacağı etkinliğin katılımcıları ise şöyle: Levent Üzümcü, Orhan Aydın, Enver Aysever, Metin Coşkun, Emin İgüs, Dengin Ceyhan, Ezgi Zaman, Nazım Sahne.

Maltepe
3 Haziran 1963 yılında hayata gözlerini yuman şair Nâzım Hikmet, İstanbul Maltepe’de Beşçeşmeler Meydanında Maltepe Nâzım Kültürevi ve Maltepe Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenecek etkinlikle anılıyor. Etkinlik saat 17.00’de satranç turnuvası ile başlayacak, 19.45’te folklor ekibi gösterisi, 20.00’de açılış konuşması ile sürecek etkinlikte, Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı Mustafa Köz’de bir konuşma yapacak. Sinevizyon gösterimi ve şiir dinletilerinin ardından, etkinliğin sonunda Haluk Tolga İlhan konseri gerçekleşecek.

Edirne
Edirne Nâzım Kültürevi bahçesinde gerçekleşecek anma etkinliğinde, şair Cengiz Kılçer’in şiir dinletisi ve Grup Largo ve Yeni İnsan gruplarının konserleri uta şair anılacak. Etkinlik saat 19.00’da başlayacak.