Dünya Sosyal Forumu bugün
Başka bir dünya mümkün sloganıyla dünyanın bir çok ülkesinde ge
UFUK KOŞAR
Başka bir dünya mümkün sloganıyla dünyanın bir çok ülkesinde gerçekleştirilen Sosyal Forum'un Türkiye toplantıları başlıyor. Çok sayıda sivil toplum örgütünün organizasyonun üstlendiği Türkiye Sosyal Forumu 68 öğrenci hareketi liderlerinden muhalif yazar Tarık Ali ve Marksist teorisyen Alex Callinicos'un katılacağı toplantıyla açılışını yapacak. Türkiye Sosyal Formu, 2 gün sürecek seminer ve atölye çalışmalarını Darphane - i Amire, İstanbul Tabip Odası ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti salonlarında gerçekleştirecek. Forum'un açılışı Tarık Ali ve Alex Callinicos'un katılacağı bir toplantısıyla Darphane -i Amire binasında bugün gerçekleştirilecek.
SEMİNERLER
Bugün:Türkiye'nin Enerji Sorunları, Tekellerin Birliği Avrupa Birliği, devrimci alternatif, Kürt Sorunu - Hak ve Özgürlükler Mücadelesi, Kadın kurtuluş mücadelesi, sorunları ve örgütlenme deneyimleri, 21. yüzyılda sosyalizm, Toprak İnsan İlişkileri ve Yabancılara Toprak Satışı, Alternatif Küreselleşme ve Yeni Sol, Yerel Yönetimler ve Demokrasi, Gecekondular, barınma hakkı ve kentsel dönüşüm, Hukuk ve Adalet, Avrupa Birliği Uyum Sürecinde Gıda ve Tarım Politikaları, Neoliberal politikaların sendikal harekete etkileri ve alternatif çözüm önerileri, Savaşa ve militarizme karşı kadın mücadelesi, Elli yıl yeter!!! Emperyalizm ve Bağımlılık veya Bağımsızlık, Tecrit, Piyasa ve Devlet Kıskacında Eğitim, Yozlaştırmaya Karşı Alternatif Kültür Politikaları ve Tehdit Altındaki Kültürler, Kadın Emeği, İstihdam politikaları, ayrımcılık ve mücadele yöntemleri, Kürt Sorunu ve Barış Mücadelesi, Gençliğin sorunları ve gençlik hareketinin geleceği, Sendikal Haklar.
ATÖLYELER
Bugün:Karşılıklı Silahsızlanma Mümkün mü? Ege'nin İki Yakasında Barış Hareketlerinin İşbirliği, Özgür Yazılım'da Başka olan Ne?, CEDAW la Güçlenmek, F tipi cezaevleri: Nereden nereye?, BOP'a karşı HOP, Kadın Hareketi ve Sosyal Forum Süreçleri, Savaş karşıtı hareketin geleceği, Ev-Eksenli Çalışma - Küreselleşme ve Örgütlenme, Sosyal davayı yeniden kazanmak.