Dünyaca ünlü İngiliz yazar David Walliams'ın en sevilen çocuk kitabı 'Büyükbaba'nın Müthiş Firarı' şimdi Türkçede

Roald Dahl'ın varisi olarak görülen ve İngiltere’nin J. K. Rowling’ten sonra en çok okunan çocuk kitapları yazarı David Walliams'ın, yayımlandığında tam 100 hafta listelerin başından inmeyen kitabı Büyükbaba'nın Müthiş Firarı Can Çocuk Yayınları etiketiyle raflarda okuyucuları bekliyor.

Büyükbaba, Jack’in bu dünyada en sevdiği insan. Bazen kafasının karışmasının, markete ev terlikleriyle çıkmasının bir önemi yok. Jack’in adını nadiren hatırlamasının da... Ancak bir gün Büyükbaba, görkemli bir Spitfire pilotu olduğu İkinci Dünya Savaşı döneminde yaşadığını sanmaya başlayınca işler karışıyor. Büyükbaba, sinsi Bayan Swine’ın yönettiği tüyler ürpertici huzurevi Alacakaranlık Kuleleri’ne gönderilince torunu Jack, büyükbabasına yardım edebilmek için kolları sıvıyor! Birlikte, hüzünle sevincin birbirine karıştığı, akıllarından hiç çıkmayacak bir maceraya atılıyorlar.

Edebi üslubu Roald Dahl'a benzetilen ve Dahl'ın varisi olarak kabul edilen, şimdilerde İngiltere'nin en sevilen çocuk edebiyatı yazarlarıdan David Walliams'ın çocuk kitapları bugüne dek 23 milyonu aşkın okura ulaştı ve dünyada 53 dile çevrildi.

Büyükbaba'nın Müthiş Firarı'nı okurken lunaparkta hız trenine binmiş gibi hissedeceksiniz! Bu macera sizi bir yandan güldürüp bir yandan ağlatacak.

"Şu kısacık hayatında Jack ilk kez yaşadığını hissetti. Özgürdü. ‘Buyurun, Spitfire sizin, Binbaşı,’ dedi Büyükbaba. Jack kulaklarına inanamıyordu. Büyükbabası kendisine savaş uçağının kontrolünü veriyordu. ‘Emin misiniz, Filo Komutanım?’ ‘Anlaşıldı, tamam!’ Bunu söyleyen yaşlı adam ellerini kumanda kolundan çekince, Jack kolu sımsıkı kavradı. Tıpkı büyükbabasının öğrettiği gibi, uçağın kendisine cevap vermesi için sadece minicik hareketler yapması gerekiyordu. Jack gökyüzüne dokunmak istiyordu. Kumanda kolunu geriye alınca uçak hızlandı da hızlandı. Bulutların içinden geçti."

DAVID WILLIAMS

1970'te Merton, Londra'da doğdu. Çocuk kitapları yazarlığının yanı sıra komedyen, oyuncu, senarist, sunucu, aktivist ve BBC One'da yayımlanan ünlü bir yetenek yarışmasında jüri üyesi. Walliams'ın çocuk kitaplarının baskı sayısı 23 milyonun üzerine ulaştı ve kitapları 53 dile çevrildi. Edebi üslubu Roald Dahl'a benzetilen ve Dahl'ın varisi olarak kabul edilen David Walliams, şimdilerde İngiltere'nin en sevilen çocuk edebiyatı yazarları arasında.

TONY ROSS

Dünya çapında "Korkunç Henry" serisinin ve David Walliams kitaplarının çizeri olarak ünlenen Ross, 100'den fazla çocuk kitabı yazıp 2000'den fazla kitap resimledi. Çocuk edebiyatına katkılarından dolayı, 2004'te Hans Christian Andersen Ödülü'ne aday gösterildi.

dunyaca-unlu-ingiliz-yazar-david-walliams-in-en-sevilen-cocuk-kitabi-buyukbaba-nin-muthis-firari-simdi-turkcede-477237-1.