Dünyanın dört bir yanı masallarıyla tuvalde

Kültür Sanat Servisi

UNICEF sanatçısı Kağan Güner’in Dünya Masalları Resim Sergisi, yarın Kadıköy’de yer alan Müze Gazhane ev sahipliğinde İstanbullu çocukların ziyaretine açılıyor. Sergi, 11 yıl önce yaşamını yitiren Kağan Güner’in 1993-2001 yılları arasında resimlediği 10 kitabın illüstrasyonlarından oluşuyor.

Hindistan, Bangladeş, Japonya, Çin, Irak gibi çeşitli ülkelerin masallarından 60 eserin yer aldığı sergi; Kartal ve Balığın Dansı (Aziz Nesin/Milet Yayınevi), Üç Kardeşler (Refugee Council), The Nung Guam, Bharunda Kuşu, Tekmeleyen Kuş, Bencil Serçe, Beyaz Kedi ve Kötü Kurt, Altın Parmak, Yağmur Taşı ve İkarus (Hackney Learning Trust) adlı kitapların illüstrasyonlarından oluşuyor.

dunyanin-dort-bir-yani-masallariyla-tuvalde-995875-1.

Ayrıca sergi süresince, hafta sonu ve okul tatili döneminde çocuklar için sanatçının tekniğini ve kitapları tanıtan “Kağan Güner Resim Atölyesi” etkinlikleri ve sergi turları gerçekleştirilecek.

dunyanin-dort-bir-yani-masallariyla-tuvalde-995874-1.

Serginin küratörü Yaprak Güner, serginin amacını, “Kaan Güner’in resimlerini belediyeler yoluyla geldirerek Türkiye’ye tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu çocuk kitaplarını Türkiye’de bastırmayı amaçlıyoruz. Kaan Londra’da da çok sevilen biriydi. Bir toplum lideri gibi bir figürdü. Bir sürü çalışmada yer almış biriydi. Çok güzel ve etkileyici çalışmaları var. Ülkesini çok seven biri olarak daha çok tanınmayı hak ettiğini düşünüyorum. “Bir sanatçı, bir aydın pergel gibi olmalı. Bir bacağı ülkesine sıkı sıkıya bağlı olacak diğer bacağı dünyayı dolaşacak” derdi. Çocuklu ailelere hizmet edecek bir sergi olduğu için resim atölyesi etkinlikleri yapıyoruz” sözleriyle anlattı.

Sergi, 13 Nisan’a kadar ziyaret edilebilir.