Eğitimin Nobel’i olarak bilinen Küresel Öğretmen Ödülü’ne 179 ülkeden 10 bin kişi aday gösterildi. Dünyada eğitimcilere verilen en prestijli ödüllerden biri olarak bilinen ödülü, Kenyalı fizik ve matematik öğretmeni Peter Tabichi kazandı. 1 milyon dolar ödülün de sahibi olan öğretmen, kazandığı parayı okula bağışlayacağını aktardı. Öğretmenlikten aldığı maaşın yüzde 80’ini okuluna adayan Tabichi, ödül töreninde […]

Dünyanın en iyi öğretmeni Kenya’da

Eğitimin Nobel’i olarak bilinen Küresel Öğretmen Ödülü’ne 179 ülkeden 10 bin kişi aday gösterildi. Dünyada eğitimcilere verilen en prestijli ödüllerden biri olarak bilinen ödülü, Kenyalı fizik ve matematik öğretmeni Peter Tabichi kazandı.

1 milyon dolar ödülün de sahibi olan öğretmen, kazandığı parayı okula bağışlayacağını aktardı.

Öğretmenlikten aldığı maaşın yüzde 80’ini okuluna adayan Tabichi, ödül töreninde yaptığı konuşmasında babasının da öğretmen olduğunu hatırlattı. Tabichi, öğretmenlik mesleğinin onurlu bir meslek olduğunun bu ödüllerle bir kez daha hatırlatıldığını kaydetti.

Çocukların eğitimde devamlılığı için çalışan ve aileleri kız çocuklarını erken yaşta evlendirmemeleri için ikna etmeyi amaçlayan Tabichi, “Bütün öğretmenlerin dünyada birçok şeyi değiştirebileceğine inanıyorum. Vazgeçmesinler ve kendilerine güvenmeye devam etsinler. Bütün öğretmenlerin kahraman olduğuna inanıyorum” dedi.