Dünyanın en köklü orkestrası İstanbul’da

Kültür Sanat Servisi

İstanbul bu hafta, birbirinden farklı etkinliklerle yerli ve yabancı sanatçıların katıldığı konser, sergi, tiyatro ve performanslara ev sahipliği yapacak. Dünyanın en köklü orkestralarından English Chamber Orchestra 13 Şubat’ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda; Grammy Ödüllü Gipsy Kings, 16 Şubat’ta Zorlu PSM’ye konuk olacak.

İBB Şehir Tiyatrolarında bu hafta birçok oyun tiyatro severlerle buluşacak. Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde ilişkilerde ideali arama uğraşını mercek altına alan ‘Matruşka’, Jose Sanchis Sinisterra’nın kaleme aldığı Ay, Caramela! Ümraniye Sahnesi’nde olacak.

İstanbul Devlet Tiyatrosunda ise Ömer F. Oyal’ın yazdığı “Uçmak- Hezarfen Ahmet Çelebi” Mecidiyeköy Büyük Sahne’de, Mark Brown’un Jules Verne’in aynı adlı eserinden uyarladığı “80 Günde Devr-i Alem” Üsküdar Tekel Sahnesi’nde 11-16 Şubat’ta sahnelenecek.

Sahne sanatları ve konserler

>>DasDas’ın ilk müzikli oyunu ‘Ben Varım”, 12-13 Şubat’ta DasDas Sahne’de tiyatroseverlerle buluşacak.
>>Usta perküsyonist ve ritim ustası Okay Temiz 81’inci doğum gününü, 11 Şubat’ta CRR’de kutlayacak.
>>İBB Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda 12 Şubat’ta Genel Sanat Yönetmeni Cem Mansur’un yöneteceği “Amadeus Fan Club” başlıklı bir konser gerçekleştirilecek.
>>Yapı Kredi Bomontiada, 12 Şubat tarihinde “hangardz” topluluğunun UNESCO’nun yok olmaya yüz tutmuş diller listesine dahil olan Batı Ermenicesi ile sergilediği “Mer Çunetsadzı İrarmov Kıdnenk - Bizde olmayanı, birbirimizde bulalım” performansına ev sahipliği yapacak.
>>Fadik Sevin Atasoy’un yazıp oynadığı, Erdal Beşikçioğlu’nun yönettiği MUSE yarın Zorlu PSM’de sahnelenecek.
>>Şef Tarık Kemancı yönetimindeki Keman İstanbul Orkestrası 14 Şubat’ta Yeşilçam’ın unutulmaz şarkılarını Göktürk Gençlik ve Kültür Sanat Merkezi’nde müzikseverlerle buluşturacak.