Google'da "Dünyanın en saçma binası" olarak ilk sırada çıkan Maraş'taki 18 katlı yapının yıkım çalışmaları sürüyor. Bina, görselliği ve işlevsel olmaması nedeniyle eleştirilere neden oluyordu.

'Dünyanın en saçma binası' yıkılıyor

Arama motoru Google'da "Dünyanın en saçma binası" olarak ilk sırada çıkan ve kaplama söküm işlemleri tamamlanan Maraş'taki 18 katlı yapının yıkım çalışmaları devam ediyor. Özel İdare İş Merkezi, görselliği ve işlevsel olmaması nedeniyle eleştirilere neden oluyordu.

Yıkım çalışmalarını inceleyerek yetkililerden bilgi alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, gerçekleştirilen kamuoyu yoklamasının ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğinde bir dönüşüm süreci başlatıldığını söyledi.

Güngör, 3 ay önce başlatılan yıkım çalışmalarının devam ettiğini hatırlatarak, yüklenici firmadan aldıkları bilgiler doğrultusunda yıkım işlemlerinin 2 ay içesinde tamamlanacağını ifade etti.

Maraş'ın merkezi konumunda yer alan Özel İdare İş Merkezi binası, 1994 yılında yapıldı. Aradan geçen zamanda sarı, mavi ve kırmızı rengi hem de mimari yapısıyla kısa sürede kentin simgesi haline gelen bina, birçok noktadan da rahatlıkla görülebiliyor.

İş yerlerinin dışında Onikişubat Kaymakamlığı'nın da yer aldığı binaya, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin planladığı 'Şehir Meydanı' projesi kapsamında yıkım kararı alınmıştı.

AA