İtalya'nın güneyindeki Tarento şehrinden havalanan dev bir kargo uçağının tekerleğinin kalkıştan sonra yere düştüğü anlar kameralara yansıdı.

Dünyanın en uzun kargo uçağının tekerleği kalkıştan sonra yere düştü

Bir havacılık blogu, salı günü İtalya'dan havalanan 180 tonluk kargo jetine ait 100 kiloluk uçak tekerleğinin yere düşme anını görüntüledi.

Independent Türkçe’de yer alan habere göre, Brezilyalı havacılık blogu Aeroin, İtalya'nın güneyindeki Tarento şehrinden havalanan dünyanın en uzun kargo uçağı Boeing Dreamlifter'ın tekerleğinin yere düştüğü görüntüleri paylaştı.

Blog, Twitter hesabından paylaştığı videoyla birlikte "Boeing 747-400 Dreamlifter'ın lastiklerinden biri yanıyor ve kalkıştan sonra tekerleğini kaybediyor" ifadelerini kullandı.

Uçuş, ABD'li kargo havayolu şirketi Atlas Air tarafından 11 Ekim'de Güney Karolina'ya bağlı Charleston'a giden jetle gerçekleştiriliyordu. Atlas Air'in N718BA uçuşu olarak kodlanmıştı.

Tekerleğin, havalanıp pistin üzerine çıkmasıyla neredeyse aynı anda uçaktan düştüğü, yere düşmeden önceyse iniş takımlarından dumanlar yükseldiği görülebiliyor.

18 tekerleğe sahip Dreamlifter'ın tekerlekleri genellikle 1,22 metre çapında.

Haberlerde tekerleğin Taranto-Grottaglie Havalimanı yakınlarındaki bir üzüm bağında bulunduğu ve olay sırasında kimsenin zarar görmediği belirtildi.

Boeing, yaptığı açıklamada olayı doğruladı ve uçağın 11 Ekim'de güvenli şekilde indiğini söyledi.