Dünyaya kazık çakmak isteyen bir 'Kral': Erdal Özyağcılar

Usta oyuncu Erdal Özyağcılar yeni sezonda, hem hayata hem de tahtına büyük bir hırsla bağlı olan “Kral”a hayat veriyor. Ebediyen yaşamak isteyen bir kralın ölüm karşısındaki çaresizliğini sahneye taşıyan komedi oyunu “Kral”, 30 Kasım Cuma akşamı Kozyatağı Kültür Merkezi’nde.

Absürt tiyatronun duayeni Eugène Ionesco’nun “Kral Ölüyor” oyununun, dramaturjisi ve metin çalışması Erdal Özyağcılar tarafından yapılan yeni uyarlaması, “Kral” adıyla tiyatro seyircisiyle buluşuyor. Özyağcılar’ın Kral 1. Beranger’ı, eşi Güzin Özyağcılar’ın ise Kraliçe 1. Margarite’ı canlandırdığı oyun, 400 yıldır iktidarda olan bir kralın ölüm karşısındaki çaresizliğini konu ediniyor.

dunyaya-kazik-cakmak-isteyen-bir-kral-erdal-ozyagcilar-532913-1.

Tiyatro Martı’nın sahneye koyduğu iki perdelik “Kral” oyununda; sarayın cerrahı, celladı ve astroloğunu Barış Kiralıoglu, kralın ikinci eşini Merve Engin, sarayın hizmetçisini Gözde Çetiner, saray muhafızını ise Ferdi Alver ve Burak Tanay canlandırıyor. Yönetmen koltuğunda Serkan Üstüner’in oturduğu oyunun yönetmen yardımcılığını Zeynep Özyağcılar üstleniyor. Lale Aslan’ın dilimize çevirdiği, dekor tasarımını Cihan Aşar’ın, kostüm tasarımını Candan Seda Balaban’ın yaptığı “Kral”ın reji asistanlığını ise Yasemin İçen yapıyor. Işık tasarımı Mahmut Özdemir, koreografisi Handan Ergiydiren imzası taşıyan oyunun müzikleri ise Orhan Enes Kuzu’ya ait.

dunyaya-kazik-cakmak-isteyen-bir-kral-erdal-ozyagcilar-532912-1.

“Kral”; 30 Kasım Cuma akşamı saat 20.30’da Kozyatağı Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.