3 gün boyunca müthiş doğa atmosferi içinde kurulan sahnelerde müziğin hiç susmayacağı Nilüfer Müzik Festivali, bu cuma başlıyor. Selda Bağcan ve Ezhel gibi birçok sanatçı sevenleriyle buluşacak

Dünyayı sev, geyiği öp, festivale gel

Binlerce müzikseveri her yıl Bursa’da buluşturan Nilüfür Müzik Festivali, cuma günü başlıyor. 7-9 Eylül tarihleri arasında müzik dünyasının sevilen isimleri, sevenleriyle buluşacak.

Müzik tutkunlarının heyecanla beklediği festivalde, Selda Bağcan&Boom Pen, Şebnem Ferah, mor ve ötesi, Ezhel gibi sanatçıların yanı sıra, Metronomy, Kadebostany ve Acid Arab gibi 11 yabancı grup da sahne de olacak.

'DÜNYAYI SEV'

2015 yılında, “Dünyayı sev, geyiği öp, festivale gel” sloganıyla yola çıkan festival, müthiş bir manzaranın içinde, her yıl olduğu gibi Balat Atatürk Ormanı’nda düzenlenecek. Müzikseverler, doğa güzelliği eşliğinde 3 gün boyunca müziğe doyacak.

İLK GÜNÜN FİNALİ HEY DOUGLAS'TAN

11’i yabancı toplam 29 isim ve grubun yer alacağı festivalde mekâna iki ayrı sahne kurulacak. Festival 7 Eylül Cuma günü 21.15’te Evgeny Grinko konseri ile başlarken, aynı gün mor ve ötesi grubu da sevenleriyle bulaşacak. Festivalin ilk gününde finali Hey Douglas yapacak.

Festivali’nin ikinci gününde sevilen sanatçı Selda Bağcan, sahne alacak. Bağcan bir süredir birlikte performans sergiledikleri İsrailli surf-rock grubu Boom Pam ile birliktehayranlarının karşısına çıkacak. Rap tutkunlarının son dönemde büyük ilgi gösterdiği Ezhel ile çok yönlü müziğinde geleneksel seslerden ilham alan Manuş Baba da en sevilen parçalarını festivalciler için söyleyecek.

Festivalin uluslararası konukları arasında öne çıkanlardan biri olan İngiliz grup Metronomy de ikinci günde sahneye çıkacak isimler arasında. Festivalin ikinci günü ayrıca Sedef Sebüktekin, Korhan Futacı, Palmiyeler, Adamlar, Melek Mosso, Findlay, Leoniden, Xinobi (Live) ve Acid Arab de sahne alarak festivalcilere unutulmaz saatler yaşatacak.

3 GÜN BOYUNCA KESİNTİSİZ EĞLENCE

Müziğin yanı sıra bütün gün devam eden çeşitli etkinlikleri ile bilinen festivalin son gününde renkli isimler sahnede olacak.

Can Ozan, Sattas, Nova Norda, Max the Sax, Dolu Kadehi Ters Tut, İntergalactic Lovers, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Büyük Ev Ablukada ‘Fırtınayt’, Vega, Ceylan Ertem ve Weval da parçalarıyla herkesi müziğe doyuracak.

İsviçreli pop müzik grubu Kadebostany de festival sahnesinin enerjisini yükseltecek isimler arasında... Rock müziğin güçlü sesi Şebnem Ferah ise festivalin finalini yapacak.

dunyayi-sev-geyigi-op-festivale-gel-506641-1.

İSTEYENLER ÇADIR DA KURABİLİR

Bilet satışları devam eden festivalde, isteyenler belirlenen alanda çadır kurarak, doğal güzellikleri eşliğinde konserleri izleyebilecek.

dunyayi-sev-geyigi-op-festivale-gel-506645-1.