İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na çok sert tepki gösterdi. Feyzioğlu'nda ciddi bir eksen kayması olduğunu söyleyen Durakoğlu, "Bizim oy verdiğimiz Feyzioğlu yok ortada," dedi

Durakoğlu: Oy verdiğimiz Feyzioğlu yok ortada, ekseni kaydı

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, FOX’ta İsmail Küçükkaya’nın konuğu oldu. Durakoğlu, canlı yayında Baro seçim sisteminde yapılması planlanan düzenleme ile ilgili TBB Başkanı Metin Metin Feyzioğlu’nun duruşunu eleştirdi.

Durakoğlu, “Metin Feyzioğlu’nda ciddi bir eksen kayması var. Bizim oy verdiğimiz Feyzioğlu yok ortada. Bizim seçtiğimiz Barolar Birliği Başkanı değil artık kendisi,” ifadelerini kullandı.

Durakoğlu ayrıca, “Siyasi iktidarın seçim sistemimizi değiştirme gibi bir hakkı yoktur," dedi.

Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, özellike son iki yıldır iktidarın attığı adımları içeriğine bakmaksızın desteklemesiyle avukatların tepkisini çekiyor. Baroların büyük çoğunluğu başkanlık seçiminin tekrarını istemiş ancak Feyzioğlu yönetimindeki Türkiye Barolar Birliği ise talebin gerçekleşmesini mevzuatı kullanarak engellemişti.

BARO DÜZENLEMESİNE TEPKİ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından talimatı verilen, baroların seçim sisteminde yapılması planlanan değişiklik üzerine aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir baro başkanlarının da olduğu 50 baro başkanı ortak bir açıklama yaparak bu girişime tepki göstermişti. Barolar tarafından yapılan açıklamada değişikliğe konu olan tartışmanın bir “FETÖ projesi olduğu” vurgulanmıştı:

Yıllardır mesleğimizi ifa ederken yaşadığımız yakıcı sorunlara bir türlü çare üretilmemişken, meslektaşlarımız salgının neden olduğu etkiler nedeniyle iki ayı aşkın süredir ekonomik sorunlar ile boğuşurken, avukatların mesleki güvenceleri her geçen gün erozyona uğratılıp savunmanın temsilcilerini dikkate almaksızın yapılan fiili uygulamalar kural halini alırken, bir FETÖ projesi olduğu bilinen söz konusu tartışmaların odağındaki baroların yapısı ve seçim usulleri üzerinden yaratılan tartışmaların hangi demokratik gerekçelere dayandırıldığı, varılmak istenen sonucun ne olduğu izaha muhtaçtır.