Durdurulamaz!
Fotoğraf: DHA

İstanbul’da oldukça zorlu hava şartlarında lider Galatasaray, son şampiyon Trabzonspor’u ağırlıyor. Maç saatiyle birlikte kar yağışının şiddetinin artması beklenirken, oldukça sert bir rüzgâr esiyor. Hal böyle olunca, bu zorlu kapışmada akıllara malum klişe geliyor; futbolcuların birbirlerinden çok hava ve saha koşullarıyla mücadele edeceği karşılaşmada Halit Umut Meler’in ilk düdüğü bekleniyor.Üç büyükler arasında yaşanan sosyal medya savaşından sonra gözler Okan Buruk’taydı. Başarılı hoca, beklendiği gibi Ümraniyespor karşısında adeta jübile yapan Emre Taşdemir’in yerine Dubois’yı ilk 11’e almış. Hava da düşünülünce orta sahada “Berkan olur” diyenler yanılmış, forma Fenerbahçe derbisinde olduğu gibi Barış Alper’e verilmiş. Buruk, Rashica’nın paslarındansa genç oyuncunun dinamizmini tercih etmiş duruyor. Yine de Aslan’ın orta sahası bu şartlar özelinde “yumuşak kalabilir” dedirtiyor.Kazanıp üçüncü sıraya tırmanmayı hedefleyen deplasman ekibinde Abdullah Avcı, hafif sakatlığı bulunan Bartra yerine Denswil’i tercih etmiş. Bu koşullarda savunmadan uzun vurarak çıkacaklarını tahmin etmek zor durmuyor. Son anda yurtdışına transfer olan Djaniny’nin yerine Lahtimi ilk 11’de başlarken, özellikle bu şartlarda Bakasetas’la Trezeguet’nin performansı merak ediliyor. Çarşamba günü Antalya karşısında iyi bir görüntü veren “Fırtına”, bakalım fırtınalı havada İstanbul’da esecek mi?Maç 1-0 başladı adeta. Bu sahada çok geri pas yapmamak diye düşünenler haklı çıkmıştı. Muslera’nın kısa pasını Torreira tekrar ona atmak isterken topu kaptırdığı Abdülkadir, henüz 12. saniyede Maxi Gomez “al da at” demişti. Uruguaylı Beşiktaş ve Fenerbahçe’den sonra Galatasaray’ı da boş geçmemişti.

Golden sonra rakip kaleye yüklenmeye çalışan Aslan’da pas hataları dikkat çekerken, 18’de gelişen akında skor eşitleniyordu. Kerem’in gördüğü Icardi ceza sahasını karıştırmış; Mertens iyi vurmuştu. Devrenin sonunda ev sahibi bastırıyor; soyunma odasına eşitlikle gidiliyordu.

İkinci yarıya iki taraf da hamlelerle başlıyordu. Ev sahibinde Barıs Alper’le Torreira’nın yerine Yunus’la Berkan oyundaydı. Deplasman ekibinde de Lahtimi’nin yerine Gbamin girmişti. İki hoca da dizginleri eline almak istiyordu.

Trezeguet’nin müdahalesiyle Yunus yerde kalıyor, kazanılan penaltıyı kullanan Icardi 53’te takımını öne geçiriyordu. Son bölümde sakatlanan Muslera’nın yerine Okan kaleye geçmişti. Önce Boey’in kaleyi yalayan şutu, ardından Kerem’in direkte patlayan vuruşu derken Aslan skoru perçinleyemiyordu. Uzatmaların son dakikalarında önce Yusuf, ardından Umut çerçeveyi bulamıyor; üç puan liderin oluyordu.

Galatasaray 12. saniyede geriye düştüğü maçı kazanmasını bildi. Buruk’un fendi Avcı’yı yenerken takımın galibiyet serisi böylece 12 karşılaşmaya çıktı. Sarıyla kırmızıya gönül veren milyonların duası şüphesiz Muslera için olacak. Uruguaylı kaleciden gelecek haberlere göre transferin son gününde İstanbul’a bir kaleci bile inebilir. Trabzonspor’a gelince… Üstünlüklerini koruyamadılar. İlk 20 dakikadan sonra da bayağı rakiplerine teslim oldular. Son şampiyonda erozyon devam ediyor.