Son haftalarda formsuz olan Trabzonspor, Beşiktaş'a patladı: 4-1. Başından sonuna kadar üstün olduğu karşılaşmada rakibine şans tanımayan bordo-mavililer oldukça önemli bir galibiyete imza attı

Durdurulamaz Fırtına!

Vasatı yine aşamayan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinden sonra gözler Trabzon'da. Sakatlıklarla beli bükülmüş olan ev sahibi, sezona tatsız başlayan Beşiktaş'ı ağırlıyor. Santra öncesinde puan sıralamasının alt sıralarına demir atmış futbolumuzun ulu iki çınarının da hedefi aynı; kazanıp tırmanışa geçmek.

Bordo-mavililerde Ünal Karaman, Kamil Ahmet'le başlıyor. Obi Mikel-Sosa-Abdülkadir Parmak orta sahasının siyah-beyazlılara karşı ne yapacağı merak konusu. Kulübedeki Doğan, Avdijaj ve Sturrigde hamle oyuncuları olarak dikkat çekiyor. Birkaç maçtır düşüşte olan Sörloth'un performansı tabela için kritik gözüküyor.

Başkan Fikret Orman'ın istifasıyla seçim sürecine giren Kartal'da, Abdullah Avcı kadroda değişikliğe gitmiş. Cezalı Ljajic'in yokluğunda Oğuzhan'ı 11'e alan deneyimli hoca, Diaby'nin yerine de Boyd'a formayı teslim etmiş. Sakatlıktan dönen Burak, deplasman ekibinin yine en büyük gol umudu olacak.

Hızlı başlayan mücadelenin ilk dakikalarında Beşiktaşlı oyuncuların gerginliği dikkat çekiyordu. Özellikle Caner takım arkadaşlarıyla tartışıyordu. İki takımın da gözle görülebilen tedirginliği, son bölgede pas hatalarına neden oluyordu. 19'da Caner'in sert ortasına Oğuzhan dokunabilse, tabela değişebilirdi.

31'de Sosa frikiği çaprazdan sert kesiyor, Dorukhan'dan seken top ağlara gidiyordu. 41'de ev sahibi ikinci golden oluyordu. Sörloth'a Karius hayır demiş, boşta kalan topa Nwakaeme'nin vuruşu direkte patlamıştı. Hemen akabinde tabela yine değişmişti! Sosa'nın şutu Necip'ten sekip fileleri bulmuştu. Bir dakika önce nazlanan meşin yuvarlak adeta gol olmak istemişti!

İkinci yarıda Boyd'un yerine Diaby oyundaydı. Takımın maestrosu Ljajic'in yokluğunda Avcı'nın öğrencileri üretemiyor; pozisyonlara ev sahibi giriyordu. 65'te fark üçtü! Nwakaeme'nin ortasına Sörloth vurmuş, VAR incelemesinden sonra santra yapılmıştı. 75'te Diaby'nin az farkla kaleyi sıyıran şutu, Beşiktaş'ın ikinci devredeki ilk ciddi tehlikesiydi.

79'daki kornerde topu önünde bulan Güven, Uğurcan'ı avlamıştı. 3-1'den sonra oyun iyice Rus ruletine dönüyordu. 88'de Nwakaeme kendisi pişirip kendisi yiyince fark yine üçtü. Burak'ın son anlarda altıpastan vuramadığı pozisyon, İstanbul ekibinin gördüğü kâbusun özeti gibiydi.

Bu farklı galibiyetle Trabzonspor bembeyaz bir sayfa açtı. Sosa'yla Nwakaeme çimlerde şiir yazdı doğrusu. Simsiyah bir akşamı geride bırakan Beşiktaş'a gelince... Koca takım sadece Ljajic'in ayağına bakıyor. Bu sonuçtan sonra çanlar Avcı için da çalıyor olsa gerek. Belli ki ilerleyen günler camia için çok hararetli geçecek!