İYİ Parti Ankara Milletvekili ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda; “Ben sizleri bugün cuma dolayısıyla bu gece saat 00.00’dan sonra teyakkuza davet ediyorum. Resmi Gazeteyi takip etmenizi tavsiye ediyorum. Bu gece bir şey olabilir. Olduğu zamanda Türk lirasının üzerinde nasıl daha fazla bir sıkıntının geleceğini görürsünüz” dedi.

Durmuş Yılmaz: Gece 00.00'dan sonra teyakkuza davet ediyorum, bir şey olabilir

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2020 kesin hesabı ve 2022 bütçesi görüşülüyor.

Görüşmelerde söz alan İYİ Parti Ankara Milletvekili, TBMM Plan Bütçe Komisyonu üyesi ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, konuşmasının sonunda şunları söyledi:

“Ben sizleri bugün cuma dolayısıyla bu gece saat 00.00’dan sonra teyakkuza davet ediyorum. Resmi Gazeteyi takip etmenizi tavsiye ediyorum. Bu gece bir şey olabilir. Olduğu zamanda Türk lirasının üzerinde nasıl daha fazla bir sıkıntının geleceğini görürsünüz. 00.00’dan sonra Resmi Gazeteyi takip edin diyorum.”

"DUYUMA DAYANMIYOR"

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da sosyal medya hesabı üzerinden şu mesajı paylaştı:

“TBMM bütçe komisyonunda önemli açıklama!!! Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ‘bu gece saat 00.00 da Resmi Gazeteyi takip edin, ekonomi açısından olağanüstü bir şey olacak’ dedi. Sizce ne olacak?”

Yılmaz da Gergerlioğlu’na yanıt olarak; "Olacak değil, olabilir dedim” deyince Gergerlioğlu, "Olacak değil, olabilir" dediğini yönünde düzeltme yaptı. Durmuş Yılmaz ise sosyal medya hesabından, "Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığım konuşma aşağıdadır. Bu bir bilgi ve duyuma dayanmıyor var olan belirsizliklere vurgu yaptım" dedi.