Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta’ya tepki göstererek “Bir kişi hem savcı hem hakim olamaz. Burada sayın MHK başkanı hem savcılığa hem hakimliğe adaleti dağıtan kişi rolüne soyunmuştur, bunu kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı. Özbek, Fenerbahçe'ye de göndermede bulunarak, "Maçı sahada kazanacağını iddia eden bir kulüp, neden devre arasında açıklama yapar?" dedi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise Dursun Özbek'i canlı yayına davet etti.

Dursun Özbek'ten MHK ve Fenerbahçe'ye tepki: Ali Koç canlı yayına davet etti
Fotoğraf: İHA

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Nef Stadı'nda gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Özbek, basın toplantısında Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta’ya görev tanımının dışına çıktığı gerekçesiyle tepki gösterdi.

Lale Orta’nın hakem yorumcularına baskı yaptığını belirten Özbek “Bunu gerek Anadolu Ajansı'na yapılan açıklamalarda, gerekse spor kanalında yaptığı açıklamalarla şahit olduk. MHK'nin görev ve yetkileri talimatlarla belirlidir. Görev ve yetkileri arasında basın kuruluşlarına müdahale etmek yoktur. Bundan daha da vahimi yönetim kurulu kararı olmadan çıkartılamayacak bir VAR videosunun, VAR odasından çıkartılmasıdır. Demek ki VAR odasında gösterilmesi ya da gösterilmemesi gereken görüntüler var. Burada MHK başkanı istediği görüntülere karar veriyor, istediği görüntüleri yayınlıyor. Bir kişi hem savcı hem hakim olamaz. Burada sayın MHK başkanı hem savcılığa hem hakimliğe adaleti dağıtan kişi rolüne soyunmuştur, bunu kabul etmiyoruz" diye konuştu.

MHK’nin tarafsız olması gerektiğini söyleyen Dursun Özbek, “Bu kurumun başkanı arka kapıdan bulduğu çözümlerle, gizli telefon konuşmalarıyla değil, adaletiyle hepimize örnek olması gerekir. Sayın Lale Orta'nın müdahale ettiği TV programıyla ilgili bir görevli arkadaşımız istifa etti. Sayın Lale Orta ise EYT'den istifa ettiğini söyledi" dedi.

"TFF KİMDEN ÇEKİNİYOR?"

"TFF neden susuyor? Niçin ve kimden çekiniyorsunuz?” diye soran Özbek, “Bütün bir sezona ışık tutacak bir olayda herkes susuyor. Sayın Lale Orta, TFF'nin sözcülüğünü yapıyor ve olaylara açıklama yapmak zorunda kalıyor. Sayın Başkan, yönetim kurulu, neden çekiniyorsunuz?" ifadelerini kullandı. Özbek şunları söyledi:

"Rakibimizin maçında hakem elini kırmızı karta götürüp, sonra vazgeçiyor. Bu hakem, bir Galatasaray maçında rakip takım formasıyla maç seyretti. Buna nasıl müsaade edilir? Bu konu daha önceki Federasyon ile de gündeme geldi. Burada hakem tayinlerinin bir algoritma çerçevesinde yapıldığı konusunda bizi ikna etmeye çalıştılar. Rakibimizin maçındaki hakemin, Galatasaray'ı sevmediği ve rakip takım taraftarı olduğunu ortadayken, bu hakemi şampiyonluğu ilgilendiren maçta rakip takımın maçına veriyorsunuz! Bunu algoritmaya yazarken unuttunuz mu?"

"KIRMIZI KARTI UNUTTURMAK İÇİN YAPIYORLAR"

"Bakıyorsunuz Avrupa kupalarında maç bitiyor, hocaları Türk futbolunun değerini iki paralık etmek için demeç veriyor. Ülkemizin itibarını yok etmeye çalışıyor" ifadelerini kullanan Dursun Özbek, "Maçı sahada kazanacağını iddia eden bir kulüp, neden devre arasında açıklama yapar? Federasyona baskı yapıp, kırmızı kartı unutturmak için yapıyorlar. Amaç belli: Kendi lehlerine yapılan hatanın üstünü kapatmak” diye konuştu.

Dursun Özbek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kırmızı kart gösterilmesi gereken bir pozisyonda, kim müdahale ediyor da hakemin hareketi değişiyor? Yan hakem mi müdahale ediyor, VAR mı? Kimse anlamış değil. Rashica'ya yapılan penaltı değil, Alanyaspor maçında penaltı. Sivasspor maçında herkesin hata olduğunu kabul ettiği bir pozisyonu dillerine dolamışlar, oradan bir mağduriyet çıkarma peşindeler. Alanyaspor maçının 21. dakikasında oyuncularının kırmızı kart görmesi gerekiyor. Uzatmalarla birlikte 90 dakika 10 kişi oynanacak maç. Kimse bu kırmızı kartı konuşmasın istiyorlar."

“BİZ SAHADA KAZANACAĞIZ”

Ezeli rakiplerine de yüklenen Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sezon başında Galatasaray’ın bir önceki sezonu 13. sırada bitirmesi sebebiyle rakipleri tarafından hafife alındığını söyledi. Özbek sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu takımın gücünü hafife aldıkları için, ne yapacaklarını bilmiyorlar. O yüzden rekabeti aşağıya çekiyorlar. Biz, sizinle bu kadar düşük seviyede mücadele etmek istemiyoruz. Ayak oyunlarıyla rekabeti aşağıya çekiyorsunuz. Başarısızlıklarını örtmeye çalışıyorsunuz. Ne yaparsanız yapın biz sahada kazanacağız. Adaleti size ve sinsi oyunlarınıza rağmen getireceğiz. Utancı giden kimsenin kalbi ölür, ben buradan utancı giden, kalbi ölenlere sesleniyorum: Artık hiçbir şeyin sizi utandırmayacağını çok iyi biliyorum. Artık sizi hiçbir şeyin utandırmayacağını biliyorum. Şimdi çekilin karanlık köşelerinize, biz Türk futboluna aydınlığı size rağmen getireceğiz."

ALİ KOÇ'TAN DURSUN ÖZBEK'E ÇAĞRI

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise Özbek'in düzenlediği basın toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Cesaretiniz varsa tüm bu algı, manipülasyon ve attığınız iftiralarınızı konuşmak için sizi istediğiniz mecrada hiç vakit kaybetmeden yüz yüze canlı yayına davet ediyorum" dedi.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı çağrıyı yenileyen Koç, "Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Aydın Özbek’e aynı çağrıyı 3.kez tekrarlıyorum: Cesaretiniz varsa tüm bu algı, manipülasyon ve attığınız iftiralarınızı konuşmak için sizi istediğiniz mecrada hiç vakit kaybetmeden yüz yüze canlı yayına davet ediyorum. Bu vesileyle kendinizi daha iyi ifade edeceğinizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.