Marmaris Kent Konseyi Başkanı Ufuk Beytekin’e “haksız rekabet” iddiasıyla açılan tazminat davasının tutanağı UYAP sistemine farklı geçtiği öğrenildi. Marmaris Kent Konseyi ve Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi yaptığı açıklamada, “Adaletin kurulacağı mahkeme süreçlerinde ortaya çıkan bu hata, bizlerde tuz da mı koktu şüphesini doğurmuştur” denildi

Duruşmada başka, UYAP’ta başka

BİRGÜN EGE

Muğla Marmaris’te yargı kararlarına rağmen otel projesini sürdüren Sinpaş’ın Marmaris Kent Konseyi Başkanı ve Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi üyesi Ufuk Beytekin’e “haksız rekabet” iddiasıyla açtığı 300 bin TL’lik tazminat davasının ilk duruşması 20 Aralık tarihinde görüldü. Marmaris Kent Konseyi ve Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi yaptığı açıklamada, Çağlayan Adliyesi 16. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen duruşma tutanağının UYAP sistemine farklı geçtiği belirtildi. Açıklamada konu hakkında yasal işleminin yapılacağı duyuruldu.

Açıklamada şunlar belirtildi: “Marmaris Kent Konseyi başkanı ve Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi üyesi Ufuk Beytekin aleyhine, Sinpaş GYO/Kızılbük GYO tarafından açılan ‘haksız rekabete dayalı’ tazminat davasının ilk duruşması 20 Aralık 2022 tarihinde, İstanbul 16. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görüldü. “Duruşma tutanağı” birer nüsha olmak üzere davalı ve davacı taraflara verildi. Bildiğiniz gibi aynı gün içerisinde basın mensuplarına haberi geçmiş, geçtiğimiz haber içerisinde duruşma tutanağını jpeg dosya biçiminde sizlere ulaştırmıştık. Ancak 21 Aralık 2022 tarihinde UYAP üzerinden tebliği yapılan tutanak ile duruşma sonrası tarafımıza verilen tutanak içeriğinin aynı olmadığını tespit ettik. Davanın akıbetini tamamen değiştirecek nitelikteki bu farklılığın sehven yapılması halinde kabül edilemez, kasıt durumunda ise suç niteliğinde olduğunu belirtmek isteriz. Yasal işlemler avukatlarımız aracılığı ile başlatılacaktır. Ancak adaletin kurulacağı mahkeme süreçlerinde ortaya çıkan bu hata, bizlerde tuz da mı koktu şüphesini doğurmuştur.”