Manisa'nın Salihli ilçesinde kuyuya düşen baba ve oğlunun ölümüne ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında yeni detaylar ortaya çıktı. 28 yaşındaki Yağmur Demir’in evlerinin yakınındaki kuyuya düşen eşi ve oğlunu kurtarabilmek için delikten aşağı ip attığı ancak gücünün yetmediği öğrenildi.

Düşen oğlunu kurtarmak için arkasından atlamıştı: Kuyu faciasıyla ilgili yeni ayrıntılar
Fotoğraf: İHA

Manisa Salihli'de artezyen kuyusuna düşen oğlunu kurtarmak için kuyuya giren baba ve oğlunun ölümüyle ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Anne Yağmur Demir, eşi ve çocuğu için kuyuya ip attı, ancak çekmeye gücü yetmedi. Aytuğ Demir’in son sözü ise ‘Nefes alamıyorum’ oldu.

Manisa'nın Salihli ilçesinde 5 Ocak'ta Aytuğ Demir (28) oturdukları sitenin oyun parkında, kaçak olarak açılan 60 metre derinliğindeki sondaj kuyusuna düşen 2 yaşındaki oğlu Batu Demir'i kurtarmak için peşinden atlamıştı. Baba ve oğlunun kuyunun 15'inci metresinde sıkışarak öldükleri kahreden olayla ilgili site yöneticisi Hamza Akiş ile sondaj firması sorumlusu Vasfi Çakır tutuklandı.

Sabah gazetesinin haberine göre, 28 yaşındaki Yağmur Demir'in evlerinin yakınındaki kuyuya düşen eşi ve oğlunu, delikten aşağı ip atarak kurtarmaya çalıştığı ancak gücünün yetmediği öğrenildi. Eşini ve oğlunu yukarı çekmeye gücü yetmeyen genç kadının çevreden yardım istediği belirtildi. İtfaiye ve kurtarma ekipleri olay yerine gelene kadar Aytuğ Demir'in içerideki metan gazından zehirlenerek hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. Hayattayken kuyunun içinde eşi Yağmur Demir ile konuşan Aytuğ Demir'in son sözlerinin "Nefes alamıyorum" olduğu, sonrasında kendisinden bir daha ses gelmediği belirtildi.

Sitenin yakınında bulunan çocuk parkına birkaç metre mesafedeki ölüm kuyusunun yakınında başka kuyuların da bulunduğu ve kapatıldığı bildirildi.