Düşlediklerimizi gerçek kılma zamanı

...üzülme gülüm! Toparlanacağız, birlikte, ayağa da kalkacağız, yürüyeceğiz de gülüm hem de çelikten toprağını dele dele hayatın!*

Umut maya tuttu. Hem de dünyanın her yerinde. Bir avuç zorbanın tüm kötülüklerini ilk sınadığı yer olan Güney Amerika’dan yaşlı kıtaya kadar her yerde umut bir kez daha tazelendi. Çok farklı, çok güzel ama ahenk içinde sesler kapladı dünyanın sokaklarını.

Gençler “Bu mavi küreyi yok etmenize izin vermeyeceğiz” diyerek seslendi. Emekçiler “Hakkımız olanı alacağız” dedi. Kadınlar “Biz varız, bunu anlasınız iyi olur” diye isyan etti. İlk hasta olan, ilk ölen, en çok sömürülen, en yoksul bırakılan yüzde 99’un isyanıydı bu.

Zor başladı, zor bitti 2021. Ama diktatörlere, zorbalara, sömürücülere inat iyiden, güzelden, doğrudan yana olan insanların eşitlik, özgürlük ve adalet mücadelesinin ses verdiği yıl oldu.

Teslim olmayanların, itiraz edenlerin artık yeni bir dünya kurmak için güç kazandığı, ayağa kalktığı yıl. Yeni bir dönemecin arifesindeyiz. Hayal ettiklerimizi, biriktirdiklerimizi gerçek kılmanın eşiğindeyiz. Cesaretle, cüretle ayağa kalkmanın yürümenin şafağındayız. Bir yıl önce “Hayat bizi çağırıyor” demiştik. Şimdi “Bizden çaldıklarını geri alma zamanı.”

*küçük İskender