Giresunspor ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yarışında iki altın puanı kaybeden Fenerbahçe bu sezon düşme hattındaki takımlara toplam 9 puan verdi.

Düşme hattına 9 puan hediye
Fotoğraf: Fenerbahçe

Ezgi Can CEYLAN

Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda karşılaştığı Giresunspor'la 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, ligin alt sıralarında yer alan takımlara karşı aldığı kötü sonuçlara bir yenisini daha ekledi.

Bu sezon yaptığı 33 maçta toplam 74 puan toplayan Fenerbahçe son haftayı iki puan kayıpla geçirdi.

Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışında geriye kalan maç sayısı üç. Sarı lacivertliler üç maça ilaveten iki de hükmen galibiyet alacak. Galatasaray derbisine kadar ezeli rakibi ile arasındaki farkı kapatmaya çalışacak. Dev maç dahil 2 deplasmanı var. Fenerbahçe kendi sahasında Trabzonspor ve Antalyaspor ile karşılaşırken ligin son maçında Galatasaray ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

6 MAÇTA 2 GALİBİYET

Fenerbahçe, Süper Lig'in son 3 sırasında yer alan ve kümede kalma savaşı veren takımlara karşı oynadığı 6 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alırken, mevcut 18 puanın ise sadece 9'unu hanesine yazdırabildi.

Sarı-lacivertliler, Süper Lig'de kalma mücadelesi veren İstanbulspor, Giresunspor ve Ümraniyespor'a karşı oynadığı 6 maçta sadece 2 kez kazanabildi. Bu maçlarda 3 beraberlik ve 1 de mağlubiyet yaşayan sarı-lacivertliler, potansiyel 18 puandan yalnızca 9'unu alabildi.

Fenerbahçe söz konusu takımlarla iç sahada oynadığı maçlarda ise galibiyet alamadı.

Ligden çekilen Gaziantep ve Hatayspor karşılaşmaları kayda alınmadan kaybedilen puanlar: Fenerbahçe 3 - 3 Ümraniyespor, Ümraniyespor 1 - 2 Fenerbahçe, İstanbulspor 2 - 5 Fenerbahçe, Fenerbahçe 3 - 3 İstanbulspor, Fenerbahçe 1 - 2 Giresunspor, Giresunspor 1 - 1 Fenerbahçe. 

***

FENERBAHÇE, DÖRTLÜ FİNAL İÇİN YUNANİSTAN’DA

Fenerbahçe Beko, Turkish Airlines EuroLeague'de Dörtlü Final biletini alabilmek için Yunanistan deplasmanında Olympiacos ile mücadele edecek. Karşılaşma Barış ve Dostluk Salonu'nda TSİ 21.30'da başlayacak.

2-2 eşitliğin olduğu seride karşılaşmayı kazanan takım, Dörtlü Final'e yükselme başarısı gösterecek. Olympiacos, saha avantajına sahip olduğu seride ilk karşılaşmayı kendi sahasında 79-68 kazanma başarısı gösterdi. İkinci maçta daha iyi bir oyun ortaya koyan sarı-lacivertli ekip, rakibini deplasmanda 82-78 mağlup ederek seride durumu 1-1'e getirdi ve saha avantajını eline geçirdi. 3 Mayıs'ta oynanan 3'üncü karşılaşmada rakibine sahasında Kostas Sloukas'ın bitime 1 saniye kala bulduğu 3 sayılık isabet ile 72-71 mağlup olan Fenerbahçe, seride 2-1 geriye düştü. 5 Mayıs'ta rakibini sahasında 73-69 yenen sarı-lacivertliler, seride durumu 2-2'ye getirerek Dörtlü Final şansını sürdürdü.